Zondag een dubbelslag op Tongeren

Op vrijdag kwam er bericht dat de duiven niet naar Heusden Zolder gaan ( losplaats gesloten ) maar naar het oostelijker en zuidelijker gelegen Tongeren.
Totaal 13 oude en 38 jonge duiven ingekorfd. Vanwege het slechte weer hebben er een behoorlijk aantal liefhebbers geen of minder duiven ingekorfd.
Het slechte weer kwam er ook en de duiven zijn niet gelost op zaterdag. Op zondagochtend om 8 uur zijn ze met een zzw vertrokken uit Tongeren, een afstand van 251 km.
Ik had ze eerlijk gezegd nog niet echt verwacht, toen mijn eerste duif er aan kwam. Deze oude duivin geklokt om 10.22 uur heb ik als jonge duif gekregen van Wessel Regtop.
Een behoorlijke snelheid gehaald. (1768 mpm ) Toen was het wachten tot 10.25 uur ,een oude en mijn eerste jonge duif. Daarna vielen de ouden goed door, maar ik moet ongeveer 4 minuten wachten op de volgende jonge duiven. Dit is te lang, aangezien de duiven behoorlijke snelheden maken. Je ziet ze dan ook allemaal terugkomen. De echte ervaring mist nog en ze hadden ook een extra nacht mand. Ze hebben in elk geval veel geleerd, hoop ik.

De resultaten zijn :
Jong
vereniging: 1,26,36,38                       totaal 13 prijzen van de 38 tegen 681 duiven
rayon: 10, 71 ( in de voorlopige uitslag was ik 11e , maar er stond een liefhebber tussen die in een ander rayon thuishoort. In de “echte” uitslag is dit hersteld.

Oud
vereniging: 1,3,4,7,8,10                    totaal 7 prijzen van de 13 tegen ( maar ) 67 duiven
rayon: 1,3,6,13,14                             totaal 8 prijzen van de 13 tegen 321 duiven
5e van de gehele groep ( rayon 1 t/m 4 ) 938 duiven  De vroege duiven zitten allemaal weer aan de oostkant van de Afdeling.

Op naar de laatste 2 vluchten. Het wordt alweer behoorlijk laat in het seizoen, dat kan je ook merken aan de veren, maar ook aan het donkere weer in de ochtend.
Het wil haast niet meer om zowel jong als oud in de ochtend voor het werk nog even te laten trainen. Dat vind ik wel een groot nadeel van het later beginnen en langer doorgaan.
Ook merk je nu dat veel liefhebbers nu al de handdoek in de ring gooien ivm de rui. Hopelijk hebben de jonge duiven volgend jaar wel genoeg ervaring, ook omdat we niet echte afstanden hebben in dit vliegprogramma.