Winter

Het is weer tijd voor een beetje nieuws. Een maand geleden heb ik voor het laatst nieuws geplaatst.
In deze wintertijd gebeurt er ook niet zoveel. In dit bijzondere jaar al helemaal niet. Nu ben ik ook geen tentoonstellingsloper, in het najaar is het normaal gesproken tijd om volleybalwedstrijden van de meiden te bezoeken. Helaas valt dit nu ook allemaal uit. Er wordt helemaal niets op duivengebied georganiseerd. Alleen vergaderen we via Skype met het bestuur.
Je ziet wel allemaal bonnenverkopingen om de clubkas te spekken. In deze coronatijd zijn er natuurlijk helemaal geen andere inkomsten voor de verenigingen. Mijn vereniging heeft dit niet, waarschijnlijk geld genoeg of niemand die dit organiseren wil of kan. Wel jammer, want je ziet soms behoorlijke eindbedragen.

De duiven zien er al weer mooi uit. De meeste duiven zijn al compleet door de rui en klaar voor de kweek.
Ik wil eigenlijk nog even wachten, maar het begint af en toe wel te kriebelen. Straks wel een paar dagen vrij en dat is wel handig met het koppelen om ze bak voor bak los te laten. Eigenlijk moet ik het niet doen ivm de hongerige roofvogel die begin volgend jaar de jonge duiven vast komt bezoeken. Van een aantal koppels wil ik wel graag wat meer jonge duiven hebben.
Op papier ben ik al bezig met de koppelingen, maar het verandert nog regelmatig… Ook kwam ik er erachter dat van de 4 GPS duiven met Huijsmans bloed, waarschijnlijk 3 doffers zijn en 1 duivin. Dat is wel jammer, maar dat probleem is inmiddels ook opgelost. Er komen binnenkort nog 2 duivinnen bij met 100 % Huijsmans bloed. Samen met Mark Espeldoorn hebben we nog 2 duivinnen aangeschaft, zodat we 3 koppels kunnen maken met deze duiven. Zodra ze afgeleverd zijn, zal ik de stambomen vermelden. Hopelijk een mooie versterking voor de hokken in Ter Apel en Ekehaar !!