Wederom een vrij weekend

Afgelopen vrijdag ?! de eerste jonge duivenvlucht gehad. Omdat de voorspellingen van het weer in het weekend niet goed leken, heeft IWB geadviseerd om een lossing op vrijdag te organiseren. Dit advies heeft bestuur afdeling 10 overgenomen en de inkorfdag is dus ook een dag vervroegd. Om o.a. de werkende liefhebbers tegemoet te komen, telt deze vlucht niet voor het afdelingskampioenschap.  Op donderdagavond dus 24 jonge duiven ingekorfd die het mogen proberen om zo snel mogelijk naar huis te vliegen vanaf Kalkar. 133 km naar Ekehaar. Het weer viel echter op vrijdag wat tegen.  Pas om 12 uur gelost met een noordelijke wind.  Eind van de ochtend met pa mee naar het UMCG voor weer wat nieuw bloed. Om de week toeren we naar het UMCG voor nieuw bloed, eerst een gesprek met de hematoloog en dan later naar dagcentrum voor bloed. Dan ga ik, met mijn moeder weer terug naar Rolde om hem vervolgens s’avonds weer op te halen.  Rond 14 uur was ik terug in Ekehaar en toen was er 1 duif geconstateerd.  1135 mpm. Toen wachten maar het was erg rustig in de lucht, behalve de roofvogel en zwaluwen. Pas om 14.32 uur kwam nummer 2 en om 14.51 en 14.52 uur nummer 3 en 4 . Deze hebben prijs in de vereniging. Deze vlucht telt overigens in de vereniging ook niet mee voor het kampioenschap. Er waren 429 prijsduiven ingekorfd.  Het resultaat was niet goed.  Mijn eerste duif was 11e . S’avonds had ik er 18 terug. Zaterdagochtend ( prachtig weer ) kwamen er nog 2. Vervolgens heb ik zondagavond nog een duif opgehaald bij een particulier in Assen en op maandagavond kwam er een melding uit Groningen.  22 van de 24 terug.

Dit weekend staat Gennep op het programma. De eerste vlucht die echt telt. Helaas zonder mijn duiven. Het ging de hele week goed met de duiven. Naast de ploeg van 24 had ik nog een groepje van 12 die eigenlijk mee kunnen qua leeftijd. 9 hiervan zitten pas sinds eind juni bij deze duiven in het hok ( zaten bij natour / pas gespeende jonge duiven in een ander hokje ) en nog een paar herintreders, opgehaald / gewond. Dit groepje was ik mooi aan het africhten en de vraag was meedoen of toch natour. Deze duiven had ik maandag nog in Hoogeveen gehad en dat ging goed.  Afgelopen woensdagochtend de jonge duiven bij huis losgelaten tegen 7.15 uur. Rond 10.15 uur ging het laatste groepje naar binnen. De roofvogel is er tig keer doorgeweest. 1 duif weg.
Wat zat er een stress op die duiven.  Waarschijnlijk toch ook niet helemaal fit, maar woensdagavond zaten er een paar niet helemaal fris bij.
Afwachten, maar op donderdagochtend zag ik op een paar plekken voer liggen. Stop er maar mee, streep erdoor, wat onzettend balen is dit.
Het hele jaar kijk je uit  naar de jonge duivenvluchten en dan dit.  Geen start en ik moet nog zien of ze naar Weert gaan of dat het natour wordt, maar natour vind ik geen mooie opbouw voor jonge duiven. Totaal geen afstand en daar leren ze toch ook veel van.

Iedereen succes dit weekend !