Wederom “Annette” als eerste duif, nu 11e tegen 1524 duiven

Vrijdagavond 20 duiven ingekorfd voor de vitesse vlucht vanuit Gennep. Een vlucht van 147 km naar Ekehaar.
Op donderdagavond heb ik geen duiven ingekorfd. De twitterberichten van Afdeling 10 gaven al weinig hoop voor een lossing op zaterdag.
“Zaterdag vanaf 11 uur buien in Frankrijk in het begin van de middag ook in Belgie en Nederland”
Dat kan nog wel eens lastig worden voor de fond was de gedachte.
Op vrijdag gaf twitter wel hoop voor de vitesse vlucht.”Vitesse vluchten eerst nevel. Vanaf 8 uur prima vliegweer”
Dan op zaterdagochtend “op de vlieglijn veel lage bewolking. Lossen nog niet mogelijk. Verwachting na 10 uur pas verbetering”
Groot was dan ook de verbazing dat de duiven om 8.30 uur gelost werden. Maar goed, ze zijn eruit. Hier was het nog zwaar bewolkt..
Er stond best wel wat wind die uit het noorden kwam. Ik dacht dat ze het wel binnen de 2 uur moesten kunnen doen, maar helaas.
Mijn eerste ( wederom Annette )van Comb. Espeldoorn-Dokter, werd geklokt, na een ereronde om 11.32 uur 1201 mpm. Een minuut later nr. 2 en 3 en op 10.34 uur nr.4 Daarna loopt het lekker door. Tien minuten na mijn eerste heb ik er 9. Deze vliegen prijs in de vereniging. Ik begin op plaats 11, 13,14,16. Op zich prima, maar je hoopt op een vroege duif. Onze vereniging heeft het super gedaan want de snelste 4 duiven van de gehele lossing zijn van leden van onze vereniging. M. Lippets uit Smilde wint deze vlucht. Van harte gefeliciteerd !!
Hij wint dus ook in rayon 1 en Snijder-Mulder uit Vries wint in rayon 2.
In het rayon tegen 1524 duiven ben ik 11,13,15,19 met 11 prijzen van de 20. In 1 t/m 4 13 prijzen van de 20 te beginnen met plaats 51 (totaal 5855 duiven ) De fondvlucht werd uitgesteld en ze zijn met de duiven op zaterdag al terug gereden naar Rethel. Helaas voor de fondliefhebbers een vlucht die niet telt voor de fondclub ( altijd jammer natuurlijk ) Deze duiven zijn op zondag gelost om 11.15 uur, met als winnaar in onze vereniging Wessel Regtop. Hij wordt 4e van alles. Wederom een knappe prestatie, van harte gefeliciteerd.
We gaan de duiven klaar maken voor de volgende midfondvlucht. Morlincourt, inkorven op donderdagavond. Een lossing samen met het zuidgedeelte van Afdeling 10 en Afdeling Friesland.