Waardeloze lossing, waardeloos resultaat

Vrijdagavond 10 oude en 38 jonge duiven ingekorfd. In de vereniging waren er 723 jonge (22 deelnemers ) en 72 oude duiven (9 deelnemers).
Op twitter verscheen vrijdagochtend “morgen eerst veel lage bewolking. in de loop van de morgen regen van west naar oost trekkend.
Het was dus nog maar de vraag of het gaat lukken op zaterdag was de mening van velen.
Op zaterdagochtend was het zwaar bewolkt en het was nat.  Als je op buienradar keek, bleef dat ook zo in het noorden.
Op twitter verscheen in de ochtend de melding dat de duiven om 12 uur gelost gaan worden. Huh, denk je dan en al die buien dan…
Hopen op een goede afloop. Uiteindelijk was alles hier terug op zaterdagavond, maar het resultaat was bagger ( of mag dat woord niet meer : . )
De hele middag heeft het gemiezerd en dit ging later over in regen.
Om 15.11 uur zag ik de eerste duiven heel hoog over gaan en als daar dan niets uitkomt, weet je dat je te laat bent.
Om 15.22 uur klok ik pas mijn eerste (oude) duif. De 14-378 wint de 2e prijs in de vereniging, haalt een snelheid van 1386 mpm.
Om 15.29 uur klok ik pas mijn eerste 2 jonge duiven. Deze worden 55e (1342mpm)en 61 in de vereniging en dat is niet goed (genoeg)
Helaas, geen goede resultaten, maar ook deze vlucht telt mee. Met de jonge duiven zal ik behoorlijk zakken in het kampioenschap van de Afdeling. Winnaar in de club met de jonge duiven is de combinatie Ottens en met de oude duiven Lammert Middelbos. Heren, van harte gefeliciteerd.
De resultaten zijn
Jong 55,61  met totaal 8 prijzen in de vereniging , in het rayon 146e en totaal ook 8 prijzen. ( Rayon 2556 duiven)
Oud 2,4,5   met totaal 6 prijzen in de vereniging, in het rayon 6e en totaal 7 prijzen. ( Rayon 281 duiven )
Op het moment dat ik dit aan het typen ben, is het hier prachtig weer ( zondagochtend ) en dan denk je .. wat als ze vandaag gelost hebben….
Nog 1 keer inkorven en dan is het rust. We gaan ze klaar maken voor de laatste vlucht vanuit Quievrain. Het zal wat beter worden met het weer, hopelijk is het zaterdag voor de verandering eens prachtig weer en als het kan, mag de wind ook wel eens uit een andere hoek komen…