Vlucht nummer 3

Afgelopen vrijdag inkorven voor Boxtel( 173km ). Eind van vrijdagmiddag is door de afdeling aangegeven dat we naar Geertruidenberg ( 182 km )gaan.Dit ligt westelijker. Dit ivm de weersvoorspellingen. In het westen zal het eerder opklaren. Lang getwijfeld om een aantal minder mee te doen, maar uiteindelijk besloten om 29 duiven in te korven. Totaal in onze vereniging waren er 758 duiven. Op zaterdagochtend was al snel bekend dat er niet vroeg gelost kon worden. Zwaar bewolkt en regen. Nader bericht na 11 uur. Op een gegeven moment kwam er op teletekst te staan, vermoedelijke lossing om 14 uur. Aan de ene kant opluchting, toch nog een vlucht, maar nog wel steeds regen. Toen bleek dat ze vanwege buien op de losplaats niet zijn gelost. Uiteindelijk zijn ze om 14.35 ?! uur gelost.
Het was nog steeds zwaar bewolkt en nat… Gezien de snelheden van Afdeling Friesland had ik ze voor half 5 verwacht. Het werd compleet anders.
Om 17.18 uur kwam er een duif. Veel te laat, direct gevolgd door nummer 2. Het was niet best, maar voor de duiven was het ook geen eerlijke strijd. Ze waren behoorlijk nat. Ook hebben een paar duiven die uiteindelijk thuis waren ook nog de roofvogel moeten ontwijken. Bij 2 duiven dook hij er bijna bovenop. S’avonds missen er nog 8. Hopelijk komen er op zondag nog behoorlijk wat na. Zulke vluchten moeten we niet te vaak hebben, dan gaat de aardigheid er wel vanaf.
Winnaar in onze club is de voorzitter Bert van Guldener. Van harte gefeliciteerd. Er waren 9 liefhebbers bij de de eerste 10 en het concours staat bijna 1,5 uur open. Later meer.