(te) late lossing vanuit Quievrain,

Afgelopen vrijdag 19 duiven ingekorfd. 11 duivinnen en 8 doffers. Er waren weinig duiven in de vereniging, 260 duiven van 17 liefhebbers. De weersverwachting was warm weer met een harde oosten wind. Helaas konden de duiven, vanwege nevel in Quievrain, niet vroeg gelost worden. Afdeling Friesland lost om 6.45 uur in Laon en het zuidgedeelte in Rethel om 7.30 uur. Helaas konden onze duiven pas om 8.45 uur gelost worden. In eerste instantie dacht dat de duiven de 347 km net wel binnen de 5 uur vliegen moesten kunnen doen. Er stond echter een harde Oost-Noord Oosten wind.
Aangezien de meldingen van Friesland en Zuid ook niet boven de 1200 mpm kwam, zal het wel wat langer duren. En dat klopte.
Om 14.06 uur klok ik mijn eerste duif 1079 mpm. Een doffer 15-288, 2 minuten later gevolgd door nr. 2 en om 14.19 uur klok ik mijn 6e duif. Deze vliegen prijs in de vereniging en ik heb 8 prijzen in het rayon. In de vereniging begin ik met de 12e plaats. S’middags om 16 uur in het clubgebouw ontbraken er nog al wat duiven. Op dit moment ( zondagmiddag 17 uur ) mis ik nog 1 duivin en dat is de rayon winnares van vorige week. Erg jammer als deze duif niet alsnog terugkomt. Vanochtend begreep ik van meerdere liefhebbers dat er nog wel wat goede duiven onderweg zijn. Bij mij kwam de 14-378 vanochtend gewond thuis. Deze duif wordt niet meer gespeeld. Een van mijn betere duiven.
De resultaten waren als volgt
vereniging 12e etc. 6 van de 19
rayon 37e etc. 8 van de 19
De eerste plaats in de vereniging was voor M. Lippets uit Smilde, deze duif was onlangs nog de snelste van het gehele konvooi. Een echte topper.
Van harte gefeliciteerd !!
Afgelopen week zijn de jonge duiven ook een paar keer in de mand geweest. Dit weekend had ik het ook in gedachten, maar door de harde wind, voornamelijk uit het oosten ben ik toch voorzichtig en heb het niet gedaan. Het is nog geen 21 juli.
Op naar de volgende midfondvlucht vanuit Rethel. De vlucht vanuit Bourges laat ik schieten.