(Te) late lossing in Zutphen 1e jonge duivenvlucht

Vrijdagavond inkorven voor de 1e jonge duivenvlucht vanuit Zutphen, een afstand van 93 km. Totaal 40 jonge duiven en 20 oude duiven ingekorfd. 17 duivinnen en 3 doffers. Duiven die nog niet gespeeld zijn dit jaar en een aantal bevlogen duiven. Maandagavond na het werk heb ik mijn jonge duiven nog even weggebracht en woensdagochtend heeft sportvriend Wessel Regtop ((nog ) eigenaar van de beste eendaagse fondduif van Nederland in 2017 !! Top gedaan Wessel, gefeliciteerd )
mijn jonge duiven nog meegenomen voor een oefenvluchtje. Wessel bedankt !!  Ze moeten er nu maar klaar voor zijn.
Totaal de jonge duiven circa 12 keer weggehad voor de eerste vlucht. En dan is het zaterdag. Het was redelijk weer bij ons, maar waarschijnlijk niet overal want het werd wachten, wachten en nog eens wachten.. Uiteindelijk worden de duiven om 15.05 uur gelost. Waarschijnlijk sliep er om 15 uur nog iemand want dat was in eerste instantie de bedoeling om dan te lossen ( of het regende om 15 uur )
Er schijnt op Facebook een afbeelding gestaan te hebben dat er om 15.30 uur nog heel veel duiven boven Zutphen vlogen… Als dat maar goed gaat.
Het wordt een vreemd verloop… gelost met een W-NW wind en bij ons prachtig weer.
Als eerste komt er bij mij een jonge duif ( 16.19 uur 1257 mpm ) en dat vind ik voor de eerste duivenvlucht vreemd en had ik absoluut niet verwacht. 2 weken geleden van de africhting uit Ommen had ik al een aantal ouden terug toen de eerste jonge duif kwam. Om 16.19 uur de eerste jonge duif, maar dan moet ik 5 minuten wachten op nr. 2 en 3 en dat is jammer. Op zo’n korte vlucht zijn dat veel kostbare punten en dat wordt lastig inhalen. Verder loopt het wel redelijk door. Om 19 uur bij het klokken afslaan ontbreken er nog 5 en op zaterdagavond nog 3. Hiervan zijn er zondagochtend op tijd 2 van terug. 1 duif helaas niet weer gezien.
In de vereniging wint de Comb. Snijder-Mulder uit Vries. Zij worden ook 1e in het rayon. Heren van harte gefeliciteerd.
In de vereniging heb ik 18 prijzen van de 40 en begin met plaats 5. In totaal waren er 853 duiven .
In het rayon tegen 4161 duiven een 12e plaats, maar in het rayon heb ik maar 8 prijzen. Dat zegt genoeg denk ik. Duiven vliegen snel door …
Met de oude duiven was goud en zilver voor de Comb. Ottens , ook zij worden 1 en 2 in het rayon. Heren van harte gefeliciteerd.
Mijn eerste duif wordt 9e (14-639 dochter “Fransje”)  tegen 173 duiven. In de vereniging 7 prijzen. In het rayon tegen 721 duiven begin ik op de 36e plaats en heb 6 prijzen.
Opmerkelijk vond ik ook dat mijn eerste 2 ouden, duiven zijn die dit jaar nog geen vlucht gehad hebben. Ik denk dat de bevlogen oude duiven het wel gehad hebben en beginnen al behoorlijk pennen te gooien. Inmiddels ben ik  ook al weer met de plannen voor 2018 bezig.  Het jonge duivenseizoen is net geopend en de plannen voor 2018 liggen alweer op tafel. Nest of weduwschap. Vliegdoffers tegen kweekduivinnen en vliegduivinnen tegen kweekdoffers. Mogelijkheden genoeg.

Allemaal succes met de voorbereidingen voor de volgende vlucht.