Start duivenseizoen is uitgesteld

Het was de bedoeling om vandaag de eerste officiële wedvlucht van het seizoen 2021 te hebben. Het weer van de afgelopen week en de weersverwachting voor dit weekend was slecht. Afgelopen donderdag heeft het NPO voor dit weekend alle vluchten afgelast.
Woensdag had de Belgische bond alles al afgelast.
Vanochtend viel het hier in Ekehaar wel mee met het weer en eind van de ochtend heb ik de duiven toch nog maar gepakt en een eindje weggebracht.
2 ervan kwamen toch veel later terug. Nu biedt de Afdeling nog een mogelijkheid voor een africhtingsvlucht vanuit Rheine ( circa 97 km ) op dinsdag.
Maandagavond inkorven. De bedoeling is om hiervoor mijn doffers in te korven. De duivinnen blijven dan thuis. Ook omdat ik er niet bij kan zijn ivm werk. We gaan zien of het doorgaat of er voldoende animo voor is.
Inmiddels zitten de jonge duiven al een paar weken in de ren om de omgeving te verkennen. Ik durf ze eigenlijk nog niet los te laten ivm de roofvogelproblemen. Ik ben ook al een aantal oude duiven kwijt en dan word je met de jonge duiven wat voorzichtiger.
Vorige week heb ik nog een volle broer of zus van “Annette” opgehaald bij Mark en Annette Espeldoorn uit Ter Apel ( Espeldoorn-Dokter ) Deze “Annette”16-685 heeft een paar keer geweldig vroeg gezeten, maar ben ik helaas verspeeld. Deze jonge duif heb ik van hun gekregen met de hoop een nieuwe topper op het hok te hebben. Ik ging trouwens weg met 5 jonge duiven !! Een geweldig gebaar van deze combinatie !! Mijn kweek valt wat tegen en die van hun enorm mee en zo help je elkaar in de duivensport. Dit zijn de mooie dingen van onze hobby. Inmiddels zitten er 11 jonge duiven geboren in Ter Apel op de hokken in Ekehaar. Ondanks een tegenvallende kweek zitten er dus alweer heel wat jonge duiven in het hok.
Er komen nog een aantal bij en dan hebben we een mooie ploeg 2021 op het hok.
Nu eerst de vluchten met de oude duiven. Helaas nog wel met het covid19 protocol en alle beperkingen maar we kunnen in elk geval vliegen.
Ik wens iedereen heel veel succes dit seizoen !!