Snelste van alle 11205 jonge duiven op Zutphen

Vrijdagavond heb ik 25 jonge duiven en 10 oude duiven ingekorfd.
Vorige week zijn ze teruggebracht naar de lokalen. De oude duiven zijn bij het clubgebouw gelost en ik heb s’avonds de jonge duiven mee naar huis genomen. Nu dus de officiële 2 vlucht. Hopen op mooi weer. De wind is NO en het zal warm worden. Linke boel voor onervaren jonge duiven. Afwachten…
In de vereniging waren 592 jonge en 152 oude duiven.

Zaterdagochtend was het wederom grijs, de lucht zat potdicht. Eind van de ochtend brak de zon een klein beetje door. Uiteindelijk zijn de duiven om 12.45 uur gelost. Toch nog een vlucht, ik had er eigenlijk niet meer op gerekend. De lucht was nog niet geweldig en het was vies warm.
De fondvlucht was al op tijd uitgesteld.

Mijn eerste duif was een jonge duif. Erg verrassend. Deze duif (16-322)  is om 13.59 uur geklokt. Ik heb hem / haar niet aan zien komen. Kwam er aangesneld, maar ging niet heel snel naar binnen, gelukkig toch nog snel genoeg. Resultaat 1e van de gehele noord groep van Afdeling 10. ( 11205 duiven )
Het vervolg was moeizaam. 4 minuten later komt mijn eerste oude duif (Wessel)  direct gevolgd door nr. 2 (13-921). Om 14.04 uur nog 2 oude duiven.
Een kwartier na mijn eerste jonge duif komt pas mijn 2e jonge duif ( Espeldoorn-Dokter ) en om 14.16 uur mijn derde (Theo Pander )
Na een uur heb ik 9 jonge duiven. Gelukkig heb ik s’avonds 23 jonge duiven.
In de vereniging is het de eerste prijs en totaal (maar ) 4 prijzen.
Met de oude duiven word ik o.a. 12e totaal 4 prijzen.
Wat een geweldig resultaat, wederom een eerste tegen alle ingekorfde duiven van rayon 1 t/m 4. Nu nog het prijs % wat beter en ik ben helemaal tevreden. Hieronder de stamboom van de winnende duif.

16-322 stamboom