Slecht resultaat op De Meern

Afgelopen vrijdag 20 duiven ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Chimay. Donderdagavond werd echter ivm de weersvoorspellingen besloten om naar Tilburg te gaan. Op zaterdagochtend miezerde het de hele ochtend en begin van de middag. Er werd besloten om naar De Meern te gaan en daar zijn de duiven om 15 uur gelost met een NNW wind. Een afstand van bijna 145 km. Op een gegeven moment begon te zon goed te schijnen en eind van de middag was het prachtig weer.
Ik had de duiven wel wat eerder verwacht, maar het was 17.06 uur toen mijn eerste duif op de klep zat. Ze (15-273 “Texel”) kwam wel uit de goede richting. 1150 mpm
Daarna om 17.08 uur mijn tweede duif (14-378) Deze duivin heeft nog niet gemist op de midfond.
De resultaten waren slecht. 17e en 37e in de vereniging en dat was het, met 20 duiven mee veel te weinig !! In totaal waren er 285 duiven door 16 deelnemers ingekorfd.
In het rayon begin ik op plaats 37 en heb ik 4 prijzen. De eerste duiven van het rayon zaten bijna allemaal in Groningen, behalve de nummer 1 van onze vereniging Jaap Louwes, hij wordt 2e in rayon 2. Van harte gefeliciteerd !
Het seizoen met de ouden is bijna afgelopen, a.s. zaterdag de laatste vitessevlucht. Hopelijk verrassen ze mij en komen er een paar op tijd. Het spel met de jonge duiven kan dan beginnen., ook hier kunnen en mogen nog oude duiven mee. Dit ga ik nog even bekijken.
Ze beginnen ook al pennen te gooien.
De voorbereidingen met de jonge duiven zijn in volle gang. Afhankelijk van het weer kunnen we gaan africhten, de eerste africhting hebben ze inmiddels gehad.