Sittard jonge duiven, warm weer

Het is zomer in Nederland en laat nu net de warmste dag van het jaar een inkorfdag zijn…. Afgelopen vrijdag 30 jonge duiven ingekorfd voor de 2e jonge duivenvlucht vanuit Sittard, een afstand van 220 km rechte lijn naar Ekehaar. De wind stond hele week op zuid oost. Een linke wind voor onervaren jonge duiven. Het IWB kon er tot op het laatste moment niets van maken, het kan nog alle kanten op gaan. Uiteindelijk groen licht gekregen, ingekorfd volgens hitteprotocol en gaan..
Op zaterdagochtend eerst helaas regen en onweer op de vlieglijn, om 9.30 uur konden de duiven in Sittard beginnen aan hun reis naar het noorden.
Wind inmiddels gedraaid naar W-ZW.
Even voor 12 uur komen er 2 duiven aan, geklokt om 11.58 uur 1489 mpm. Om 12.09 uur mijn 7e en dan valt er in een half uur 1 duif.
1: 4 8 prijzen in de vereniging, 1:3 zijn dit er 12.
Te beginnen op plaats 7 en 8. Prima en tevreden. Het ging moeizaam, maar uiteindelijk mis ik er s’avonds nog 3. 2 hiervan komen zondagochtend thuis.
In rayon 2 tegen 2485 duiven 15 en 16. Comb. Ottens winnen deze vlucht in de vereniging en rayon met een Belg voor de belgencompetitie. Van harte gefeliciteerd.

De weersvoorspelling voor komend weekend lijkt het extreem warm weer te worden. Nog even afwachten, maar dit gaat waarschijnlijk wel uitkomen.
Aanstaande donderdag inkorven voor de laatste midfondvlucht vanuit Noord Frankrijk en vrijdag inkorven voor Blankenheim. Of dit allemaal doorgaat gaan we deze week zien. Het is allemaal wel wat met het weer. Koud, extreem warm of regen in het weekend.