Sector 4 midfondvlucht, teleurstellend resultaat

Een midfondvlucht samen met Afdeling Friesland, ik vind het mooi, maar het resultaat viel wat tegen. Dat Afdeling 10, noord en zuid op dezelfde losplaats staat en ook nog tegelijk los gaan is al uniek. Deze keer ging Afdeling Friesland ook tegelijk los. Om 8 uur gingen de 20 duiven (13 duivinnen en 7 doffers van mij richting Ekehaar. Helaas hebben ze niet allemaal ( of geen 1 ) de kortste weg gekozen. Normaal gesproken, kijk ik niet op de meldingslijst, maar met een deze gezamenlijke lossing van 17543 duiven, toch maar even gekeken. Friesland en het zuidgedeelte kwam ver over de 1600 mpm. Ik dacht in eerste instantie duiven te moeten klokken tegen 13 uur, maar na het zien van de meldingen, zal het rond 12.30 uur moeten zijn. Helaas, om 12.50 uur klok ik mijn eerste duif, direct gevolgd door nummer 2. 1554 mpm en dat is te langzaam voor een mooie kopprijs. Daarna heb ik in 4 minuten 5 duiven, maar dan moet ik te lang wachten. Resultaat 5 prijzen van de 20 in de vereniging en rayon. Te beginnen met plaats 29 in de vereniging tegen 294 duiven van 20 deelnemers. In het rayon 1104 duiven een 86e plaats. Nummer 1 is de comb. Ottens. Zij hebben een super seizoen en zaten nu ook weer bij de eerste 10 van rayon 1 t/m 4. Van harte gefeliciteerd. Wat mij opvalt met deze vluchten is dat er ondanks de zuidwesten wind, vroege duiven vallen aan de westkant van Afdeling 10. Volgens mij komt dit door de spreiding van de duiven. Er worden 8939 duiven losgelaten van Afdeling Friesland en die nemen wel wat duiven mee die kant op. Over de eigen resultaten ben ik niet tevreden. Afgelopen week heb ik ook overdag mijn duivinnen in de kast opgesloten gehad. Is dit een reden ? zeg het maar, het blijft gissen. De duiven zijn terug en ik ga ze voorbereiden op de volgende vitesse vlucht. Daarnaast is er Troyes ( sector 4 fond ) Toch nog twijfel om een paar op Troyes te spelen… De duivinnen hebben een nachtje bij de doffers mogen blijven. Ook zal ik binnenkort met de jonge duiven op pad moeten. Afgelopen vrijdag heb ik ze allemaal laten enten en dan blijkt dat er toch al 20 weg zijn….