Schoonmaak en Noordelijke Kampioenen Dag

Allereerst voor iedereen nog de beste wensen voor het nieuwe jaar, met hopelijk een mooi duivenseizoen.

Gisteren een begin gemaakt met het schoonmaken van het jonge duivenhok. Hier zitten nu de duivinnen in en in een ander gedeelte de jonge doffers
( inmiddels de jaarlingen ) Ik heb ze nog niet op de kooien. In dit jonge doffer gedeelte ga ik in 2018 met een 4/5 tal koppels op nest vliegen.
In het seizoen heb ik dit hok niet schoongemaakt. Droge mest methode zullen we maar zeggen. Lekker gemakkelijk, tijdbesparend en de jonge duiven vonden het volgens mij prima. Maar ja, het moet toch een keer schoon, de kruiwagen er maar bij gehaald.

In de middag een bezoek gebracht aan de Noordelijke Kampioenen Dag in Assen. Deze keer als bezoeker. Sinds de nieuwe oprichting van de NKDcommissie in 2003 heb ik 13 jaar meegeholpen met het organiseren van dit evenement. Net aangekomen mocht ik mij meteen melden bij Pieter Gast op het podium. Als dank voor mijn jarenlange inzet voor de duivensport heb ik de Zilveren Speld van de Afdeling ontvangen. Tevens een oorkonde en een mooie bon van bol.com. Dank hiervoor!! Een mooi gebaar, ik heb het al die jaren met plezier gedaan en ik wens de commissie veel succes de komende jaren. Ze doen hun uiterste best er iets moois van te maken. Je bent uiteraard afhankelijk van meerdere factoren om deze dag succesvol te laten verlopen.
Het was een gezellige middag, je ontmoet veel bekende, maar ook nieuwe mensen, die je wel van naam in de uitslag kent, maar nooit hebt ontmoet.
Kortom een geslaagde dag !!

Vandaag het restant van het jonge duivenhok schoongemaakt. Niet zo’n heel leuk en lekker klusje vooral niet voor de luchtwegen…

Ook heb ik af en toe de duiven inmiddels los. Zo probeer ik ze een beetje in het ritme te krijgen en te voorkomen dat in maart alles vrij snel moet.
Gisteren miste ik een jaarling doffer, maar nadat de duivinnen buiten waren geweest, zat hij gelukkig weer bij de duivinnen in het hok.
Wel zag ik vanmorgen dat een andere jaarling doffer de helft van de staart mist…. Tja, bezoek gehad dus. Hopelijk blijft hij/zij wel rustig en blijven de verliezen beperkt. We wachten het af.