Reims en Boxtel, tegenvallend resultaat

Donderdagavond 10 jonge duiven ingekorfd voor het Nationaal concours Morlincourt. Het is uiteindelijk Reims geworden ( vanwege de oostenwind of de voorspelde regen) Rechte lijn 450 km naar Ekehaar.
Op vrijdagavond voor de 3e natourvlucht vanuit Boxtel 27 duiven ingekorfd, jong en oud. Totaal in de vereniging 463 duiven.
Op zaterdagochtend viel het weer tegen. Slecht zicht, zwaar bewolkt. Reims is gelost om 8.45 uur en Boxtel moest wachten tot 11 uur. Het weer klaarde wat op, maar echt super vond ik het niet. Friesland had een vlucht vanuit Sittard en die haalden snelheden boven de 1600 mpm. Dus al vroeg op wacht.
Dat viel tegen, maar in Friesland hebben de duiven meer voordeel van de O-ZO wind gehad. Om 13.12 uur klok ik mijn eerste 3 duiven. (1310 mpm)
Op de meldingslijst leek het in eerste instantie nog redelijk, maar aangezien lang niet iedereen meldt, viel het uiteindelijk wel wat tegen.
In de vereniging 14,15,17 etc. met 12 van de 27 in de prijzen. In het rayon 37,38 en 40 etc. tegen 2511 duiven met 13 van de 27 in de prijzen.
Met nog 1 vlucht te gaan, sta ik 2e onaangewezen en 3e aangewezen in de vereniging. Winnaar in de vereniging R.B. Kalwij uit Assen, van harte gefeliciteerd.
Mijn eerste was de 13-921 een goede doffer die dit jaar menig prijs heeft gepakt, de 2e een jonge duif en de derde een nestduivin op een jong.
Dan volgt Reims. Op de meldingslijst verschijnt de eerste in Hardenberg. Uit het hoofd omgerekend moet je dan voor 14 uur een duif draaien. Helaas duurde het tot
14.22 uur dat de eerste duif geklokt is. De 300 een rechtstreekse jonge duivin van de combinatie Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel. Dan tot 15.09 uur wachten op de 2e duif en dit is gewoon niet goed. Uiteindelijk zijn ze er wel allemaal weer, waarvan 1 gewond.
Resultaat Reims 30e van het Nationaal inkorfcentrum, eerste was H. Christerus uit Smilde, van harte gefeliciteerd.
21e in rayon 2 tegen 373 duiven. Van Boxtel mis ik er nu nog 2 ( oude duivin en jonge duif )
Al met al niet tevreden. We hebben dit jaar nog 1 kans, we doen ons best, maar of de vorm er echt is…
Volgend jaar nieuwe kansen. Misschien de indeling van de hokken veranderen ?! We hebben weer iets om over na te denken, maar eerst nog 1 natourvlucht.