regen, regen en nog eens regen 2 vluchten afgelopen weekend

Wat is het een weer de laatste tijd. In het weekend van 15 en 16 mei geen vluchten, ook afgelopen weekend veel buien.  Aan het begin van het seizoen denk je weer, wel of geen fond dit jaar. Eerst de vitesse en midfond maar eens afwachten, maar dan valt er een midfondvlucht uit voor de eerste fondvlucht… Wat dan te doen… De eerste midfondvlucht was ook een rare met een zuidoosten wind en slecht vertrek.
Uiteindelijk besloten om toch voor de fond een paar duiven in te korven. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Ik ga ze ( denk ik nu ) niet allemaal meedoen. In elk geval wel de eerste 2. Ik vind het altijd jammer te moeten splitsen, welke duiven speel je op de fond en welke speel je door op vitesse en midfond. Dit jaar 2 vluchten tegelijk met vitesse en 1 met de midfond, de rest met de jonge duiven.  Ik heb niet veel mogelijkheden om een apart fondhokje te hebben , dus alles gewoon bij elkaar in en dan ook nog doffers en duivinnen. willen vliegen. Eigenlijk is het niks, maar goed.
Op gevoel een lijstje gemaakt voor 7 fondduiven ( 5 doffers en 2 duivinnen ) en 10 naar de vitesse, naar Sittard ( 7 duivinnen en 3 doffers )

Donderdagavond zijn er in de vereniging 196 duiven ingekorfd ( excl. invliegduiven ) voor de fondvlucht vanuit Sourdun 541 km
Vrijdagavond zijn er in de vereniging 290 duiven ingekorfd  ( geen invliegduiven ) voor de vitessevlucht vanuit Sittard 224 km

Zoals verwacht was het op zaterdag geen duivenweer en konden de duiven niet gelost worden.
Op zondagochtend kon er mooi op tijd gelost worden en weer was aanzienlijk beter, echter lagen er wel buien op de vlieglijn. Beide vluchten zijn om 8 uur gelost.
Eerst de vitesse, als eerste kwam er een doffer heel laag aanvliegen. Geklokt om 10.24 uur met een snelheid van 1546 mpm.  5 minuten later gevolgd door nr. 2 en 3. Om 10.57 uur heb ik ze allemaal weer terug. Ze zijn wel nat geworden, dat kan je wel zien.
Uiteindelijk is dit goed voor 8e in de vereniging 6 prijzen , in het rayon tegen 1393 duiven 26 ste met 6 prijzen.
Comb. Ottens uit Anderen wint deze vlucht en zijn ook 1e in het rayon. Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

Dan de fond. Op een gegeven moment zie je de eerste meldingen, maar ja, dan kan het nog wel ff duren. Ook begint het nog eens te regenen en dan is het wel balen. Wat ontzettend jammer en het beinvloedt uiteraard het concours. Om 13.28 uur klok ik ( nadat ik haar moest pakken en over de antenne heb gehaald ) mijn eerste duif. Het is een duivin, de 20-092 , vorig jaar mijn eerste op de laatste jonge duivenvlucht vanuit Chalons. Snelheid 1650 mpm.
Direct gemeld en dan kijk je op de meldsite en dan is er in rayon 2 nog niets gemeld. Misschien wel logisch omdat ik een van de kortste afstanden heb, maar voor de fond vond ik het toch wel mooi. Je weet ook wel dat ze sneller gaan, maar dat duurde best wel lang.. Niet iedereen meld direct. Sterker nog sommigen melden pas 1,5 tot 2 uur nadat de eerste duiven vallen… tja.
Uiteindelijk is het goed voor 8e in de vereniging 5 prijzen, in het rayon 1 en 2 samen ( ivm mindere deelname op de fond worden rayons samengevoegd voor het kampioenschap ) tegen 1123 duiven 17e met 6 van de 7 in de prijzen. Dik tevreden en alles op tijd ( 14.32 uur ) terug.
Wessel wint deze vlucht. Van harte gefeliciteerd !!

Eind van de week wordt het mooier weer, hopelijk komen de voorspellingen uit. Het wordt wel tijd. Zaterdag mooi weer en een noorden wind. Laten we het hopen. Op naar Chimay !!