Rayon overwinning op Tongeren

Afgelopen vrijdag wederom 30 duiven ingekorfd voor een vitesse vlucht vanuit Tongeren. 251 km naar Ekehaar.
Totaal in de vereniging 746 duiven van 29 deelnemers. Zaterdagochtend prachtig weer en de duiven zijn om 8 uur gelost met een zuidwesten wind, kracht 3.
Een snelle vlucht. Ik was bij de hokken buiten nog even bezig toen er een duif aan kwam. Geklokt om 10.23 uur. Toen zag ik op mijn kastje, geconstateerd 2.
De eerste niet eens gezien dus. Waarschijnlijk net even met de rug naar het hok. De eerste was een minuut eerder geklokt om 10.22 uur. De duivin 16-313 maakt een snelheid van 1769 mpm. M’n 2e is Big Star maakt 1756 mpm en weer een minuut later komt nr. 3 de 16-685 rechtstreeks Espeldoorn-Dokter maakt 1744 mpm. Totaal in de vereniging 14 prijzen van de 30. In het rayon 1 minder. Op de meldlijst stond Comb. Ottens net voor mij. Later komen ze erachter dat ze de seconden niet goed hebben ingevuld en ben ik ze net voor. Aangezien veel leden bij ons niet melden ( blijf het toch jammer vinden ) is het afwachten. In het clubgebouw blijkt dat ik de snelste duif heb. En s’avonds blijkt het ook goed te zijn voor de overwinning in het rayon. Een mooie opsteker. Verder in het rayon nog 15e, 22e etc.tegen 3149 duiven.
Ook leuk dat ik s’avonds en vandaag allerlei appjes ontvang met de felicitaties. Super, bedankt allemaal.

Vandaag heb ik de duivensport mogen promoten tijdens de Broekstreker ster wandeltocht. Dit jaar voor het eerst met een markt met bedrijven en hobbyisten uit de Broekstreek.
Helaas gooide de regen, de markt wat in het water, maar we hebben ons best gedaan.
Op naar volgende week. De eerste midfond vlucht.