Quievrain, moeizaam verloop

Na 1 week verplichte rust ivm afgelaste vluchten vanwege extreem hoge temperaturen heb ik afgelopen vrijdag 20 duiven ingekorfd voor Quievrain.
Totaal in de vereniging 370 duiven door 24 deelnemers.
De duiven zijn gelost met een Zuidoosten wind om 7.30 uur.
Om 11.30 uur klok ik mijn eerste duif 13-913, deze doffer is pas later in het seizoen ingezet ivm ontbreken staart. Vloog als jonge duif een 1e NIC Assen Morlincourt. (uit 12-194 x 12-192 ) en dus een kleinzoon van 03-424 x 09-484 en 06-288 x 09-491 ) daarna komen ze niet heel vlot achter elkaar, maar hier hoorde je veel meer liefhebbers over. Ik las op de site van Eijerkamp en zoon het volgende :
“De duiven gingen vroeg los en het leek een mooie snelle vlucht te worden maar dat was een misrekening. Het ging traag en sommige duiven kwamen uitgeteld thuis.
Achteraf wordt gezocht naar de oorzaak en mogelijk is het een combinatie van factoren.
De wind draaiend van zuidoost naar west gedurende de vliegtijd
Inversie die pas om 10 uur weg zou zijn
Een hoge K-index in de ochtend
En snel oplopende temperatuur”
In de vereniging totaal 8 prijzen van de 20 : 15,27,32, 35 etc. Jan Smit pakte de overwinning en een hele mooie uitslag. Tevens 1e in het rayon.
Van harte gefeliciteerd.
Volgende week 3 vluchten, echter ik korf alleen voor de midfond in. Chateauroux en Etampes laat ik schieten. Voor de afdeling telt alleen Etampes, maar voor de fondclub tellen voor het kampioenschap beide vluchten. Voor de kleine liefhebber niet echt lekker lijkt me.
Afgelopen woensdag met de jonge duiven naar Nanne Wolff geweest. Op dit moment nog even wat door het water, tegen het geel en ornithose zodat ze fris en fruitig aan de start van het jonge duivenprogramma komen. Op naar volgende week, de laatste midfondvlucht.