Quievrain jonge duiven en 1e natourvlucht vanuit Zutphen

Afgelopen zondag heb ik de jonge duiven gescheiden. Ze zitten naast elkaar. Ik heb nog nooit eerder met de jonge duiven op weduwschap gespeeld.
Ik wil het proberen. Afgelopen donderdag 22 jonge duiven ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanuit Quievrain, 347 km. Totaal in de vereniging 422 duiven van 19 deelnemers. Vrijdagavond 18 duiven ingekorfd voor de eerste natourvlucht vanuit Zutphen. Van deze 18 zijn 10 nestduivinnen, 2 duivinnen zitten bij de jonge duiven, 2 doffers en nog 4 jonge duiven. In de vereniging totaal 540 duiven van 25 deelnemers.
Zaterdagochtend prachtig weer en een zuidenwind. De duiven in Quievrain zijn gelost om 8.45 uur en in Zutphen om 9.30 uur.
Om 10.28/29 ging er een koppel duiven langs. Helaas viel er geen duif uit. Pas om 10.32 uur klok ik de eerste 2 duiven, 1487 mpm. Te laat dus.
Ze komen wel vrij vlot. 4 minuten later heb ik 8 duiven Deze hebben in de vereniging prijs.
Ik begin met de 15e plaats. Mijn ouders gaan er met de overwinning vandoor. Ze winnen niet alleen de eerste prijs, maar ook de 2e prijs is voor hun.
Van harte gefeliciteerd met het goud en zilver. Een super prestatie ! In het rayon worden ze 8 en 9 tegen 3016 duiven.
De laatste duif van de natour klok ik om 12.48 uur. Ik zat op de duiven van Quievrain te wachten en dan komt er een duif aan….
Een paar minuten later was het wel raak, om 12.51 uur klok ik de eerste duif van Quievrain. 1410 mpm. Daarna moet ik 8 minuten wachten, maar dan krijg ik er 3 tegelijk. Nummer 2 en 4 zijn geboren in Ter Apel bij de comb. Espeldoorn-Dokter. Vandaag ook bericht vanuit Ter Apel dat hun 2e duif bij mij geboren is.
Dit zijn de duiven van een duivenruil. Toch leuk dat er dan ook resultaat is !! In de vereniging begin ik op de 7e plaats. totaal 7 prijzen van de 22.
In het rayon 36e tegen 1490 duiven. Opvallend is vandaag dat de eerste duiven op de verste afstanden zitten. Comb. Ottens wint in de vereniging deze jonge duivenvlucht. Van harte gefeliciteerd. De bloemen gaan dus op zowel de natour als de jonge duivenvlucht naar Rolde.
Op naar St. Quentin en Duiven, op donderdag en vrijdagavond duiven inkorven.