Pa super bedankt !!! Weekje Texel en de overwinning tegen circa 8400 duiven

Op maandag ben ik samen met mijn vrouw en 2 kinderen vertrokken richting Texel. De vluchten voor de generale kampioenschappen zitten erop en er is alleen nog natour. Overigens ben ik 2e generaal kort zowel on- als aangewezen geworden in de vereniging en 5e generaal kort van de gehele Afdeling 10 !! Nog 1 week schoolvakantie, dus nog even lekker een midweekje weg. De verzorging van de duiven en onze paarden neemt mijn vader op zich.
De druk was groot want vorige week was ik nog 1 t/m 4 van de gehele Afdeling 10 …
We hebben een heerlijke week gehad. Alleen maandag regen en vrijdagochtend een paar sputters, maar voor de rest echt strandweer !! We hebben een hele mooie week gehad.
Ik vernam op texel al dat vanwege het weer Morlincourt uitgesteld was, hierop zal ik niet inkorven. Alleen meedoen op Duiven , de 2e natourvlucht.
Op vrijdagmiddag zijn we teruggereden en na thuiskomst, direct door naar het duivenhok, 49 duiven gepakt en door naar het clubgebouw.
Inmiddels had ik op de boot de leuke reportage gelezen in het Spoor, n.a.v. mijn overwinning op de eerste Natourvlucht van Afdeling 10 ( via de app. ontvangen) Inmiddels woon ik nu wel in Ekehaar ipv Assen, maar dat weten de meesten wel, tevens wil ik ook nog even melden dat ik naast de duiven van de genoemde Frans Zwols, Ton de Vries en de Comb. Espeldoorn-Dokter ook uitstekend geslaagd ben met de oude duiven van de Comb Van der Stouwe-Douna uit Donkerbroek, Wim en Jolanda Koelma uit Joure en clubgenoot Wessel Regtop uit Assen en een duif van de vader van een oud collega J. Janssens uit Veendam ( de 03-424) Uit deze duiven komen of zijn ook eerste prijswinnaars !!
In totaal waren er nu 658 duiven van 23 deelnemers.  Ik had nu 13 duivinnen, 4 doffers en 32 jonge duiven mee.
En dan maar afwachten wat voor weer het wordt. Gelukkig viel het mee, lossing om 8.30 uur met een NO wind.
De meldingen van Friesland waren iets eerder dan die van ons. ( kortere afstand ) circa 1300 mpm. Ik was nog (buiten) de meldingen op mijn mobiel aan het bekijken en toen kwam er een duif uit de goede hoek ( met oostenwind ) in 1x op de plank. De jaarlling duivin 15-273 ( hieronder de stamboom ) geklokt om 10.01 uur met een snelheid van 1270 mpm.

15-273 stamboom
Dan moet ik 3 minuten wachten op nr. 2 , direct gevolgd door nummer 3.
Nummer 2 is jonge doffer 16-041 , een prachtige jonge doffer uit 2 rechtstreekse duiven van de comb. Van der Stouwe-Douna uit Donkerbroek.
Nummer 3 mijn aangewezen oude doffer 13-921, vorige jaar mijn beste doffer met o.a. een eerste tegen alle ingekorfde duiven van het Noord gedeelte van Afdeling 10.  Vervolgens komen ze super. Op de meldlijst leek het ook goed, want ik stond 1e, maar we weten inmiddels uit het verleden dat dit niet alles zegt. ( later op de avond bleek dat nr. 2 t/m 16 niet gemeld hebben )  Om 10.20 uur heb ik 30 duiven terug.
Na telefonisch contact met mijn ouders kwam er ook opluchting bij mijn vader. De hele week de duiven prima verzorgd en gelukkig ging het super.
Wat een resultaat want in de vereniging is het geworden: 1,2,3,9 etc. met 24 duiven in de prijzen van de 49.
In de avond bleek het zelfs de snelste duif te zijn van de gehele Afdeling 10 tegen circa 8400 duiven !! Wat een mooi resultaat , na vorige week de snelste 4 van de gehele afdeling te hebben nu weer de snelste. In het rayon 2 wordt het 1, 7 en 9  met ook 24 prijzen van de 49
De winnares heet inmiddels Texel….
Op naar volgende week en donderdag ook nog maar inkorven voor Morlincourt.  Succes allemaal.