Overwinning op Tessenderlo

Vrijdagavond ben ik met Minke naar een veulenkijkavond geweest, geen duivensport, maar paardensport.
Ik heb mijn duiven in Rolde bij mijn ouders gebracht en mijn vader heeft ze ingekorfd. Top gedaan, bedankt !!
Geen fond dus en vrijdagavond zijn er 20 duiven ingekorfd voor Tessenderlo, 232 km.
Op zaterdagochtend om 8.30 uur zijn ze gelost met een NW wind. Duivenvriend Wessel Regtop had alleen op de fond mee en kwam duiven kijken in Ekehaar.
Vanuit het zuidoosten kwam er een duif aangevlogen en na een ereronde landde hij op het dak. Daarna op de klep en geconstateerd op 11.32 uur
met een snelheid van 1274 mpm. Dit is een jaarling doffer die ik van Wessel vorig jaar gekregen heb als jonge duif !!
Hij komt van zijn top kweekhok en is een kleinzoon van zijn beroemde Kanon. Een winnaar van vele eerste prijzen en ook zijn nafok doet het uitstekend.
Verder zien we aan de vaderskant duiven van Jan Keen en van moederskant Jan Smit en zoon.
Ik moest 8 minuten wachten op mijn 2e. Wessel zei al dat dit wel een vroege duif moest zijn. Nadat ik een aantal duiven weer had, heb ik hem op de meldingssite gezet en ik stond bovenaan !! Nu meldt niet iedereen dus nog maar even afwachten. In de vereniging is het de eerste plaats tegen 285 duiven, met 12 prijzen van de 20.
Opvallend is dat bij mij de duivinnen beter komen, maar deze zaterdag hadden 8 van de 9 doffers prijs.
Ook in het rayon een eerste plaats tegen 1682 duiven, met 14 van de 20 duiven in de prijzen. Vanochtend zag ik op de site van de compuclub dat ik ook eerste ben van het gehele convooi, tegen 5691 een eerste prijs. Een super resultaat waar ik uiteraard zeer blij mee ben !!
Op naar volgende week. Inmiddels heb ik de jonge duiven 2x in de mand gehad.