Overige vluchten afgelopen weekend

Op zondagochtend zijn de laatste 2 jonge duiven terug gekomen. Van deze lastige vlucht vanuit Zutphen geen duiven verspeeld. Hoe anders is op andere hokken en ook in Friesland veel verliezen.

Door de euforie van de overwinning met de jonge duiven op Zutphen ben ik zondag vergeten te vermelden wie de x-vlucht heeft gewonnen( oud gelijk los met jong ).
Tevens was zondag de uitgestelde lossing van Sens. De laatste eendaagse fondvlucht van dit jaar. Op de fond heb ik dit jaar niet ingekorfd. Ik vind het prima zo, 1x wachten op een vlucht vind ik genoeg. Tegen de tijd dat de duiven kunnen komen, bekijk ik de meldingen en dan heb ik soms wel zoiets van …. jammer dat ik niet meedoe.
De vlucht met de oude duiven vanuit Zutphen is afgelopen zaterdag gewonnen door Herman Mijlof. Hij is tevens eerste van de gehele Noord groep ( 1 t/m 4 )
Zondag, op de fond vanuit Sens pakt Wessel Regtop de eerste, hij heeft tevens ook de snelste van de gehele Noord groep. Heren, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.
Van de overwinnaar van Wessel, “Joeri” 11-813 , heb ik 2 duiven op het kweekhok. Deze doffer heeft al menig kopprijs gewonnen. Een Marien doffer.
Zo is er dus van alle 3 vluchten Zutphen, oud en jong en Sens een lid van de Luchtbode uit Assen die de winst in rayon 1 t/m 4 pakt.
Ook was er nog een fondvlucht georganiseerd door de Nu vanuit Issoudun. Bij de andere afdelingen staat het op het programma, maar in Afdeling 10 niet. Er is weinig animo voor.
Logisch want deze telt voor de Afdeling 10 leden niet mee voor de kampioenschappen. Erg jammer en ik vind het nog steeds vreemd dat we naar 2 stations gaan op de fond.

Op naar Wijchen, de volgende vlucht voor jong en oud.