Opnieuw ingekorte vlucht, prachtige resultaten

Op vrijdag kwam al het bericht dat de duiven ivm de weersverwachting naar Tilburg gaan en ook direct het bericht dat het niet voor de fondclub telt. Ontzettend jammer natuurlijk. 10 km verschil met Weert wat op het programma ( ook van de fondclub staat ) Helaas. Maar ook Tilburg heeft verschillende losplaatsen, want deze Tilburg is 186 km ipv de vorige Tilburg 190 km.

Vrijdagavond 40 jonge duiven en 15 oude duiven ingekorfd. Na een midweekje in Drenthe op vakantie te zijn geweest, was de verzorging deze week toch iets anders. Maar met de hulp van mijn vader is het allemaal weer gelukt. Super bedankt pa.
Op zaterdagochtend prachtig weer ( misschien ook wel in Weert.. ) Nog wel een beetje mist, maar de duiven zijn om 9 uur gelost in Tilburg met een N-NW Wind. Er stond weinig wind en de verwachting was binnen de 2,5 uur duiven klokken. Op een gegeven moment kwamen er 2 duiven aan, maar ik zag al gauw dat er een vreemde bij zat, wou wel ergens gaan zitten, maar niet op het hok. Na een aantal rondjes gedraaid te hebben is mijn eerste (jonge ) duif geklokt om 11.20 uur (1329mpm) Wederom een duif gekregen van Wessel Regtop. Deze duif (17-879 ) “verjaardagscadeau”, was op 19 augustus ook mijn eerste jonge duif op Zutphen. Toen 8e in de club en 9e in het rayon. Op 11.21 uur klok ik nog 3 jonge duiven en mijn eerste oude duif. Deze oude duif heb ik ook ( in 2014 ) gekregen van Wessel Regtop. Deze duif “Wessel”heeft al menig kopprijs gevlogen.
Nu vliegt deze doffer een eerste in de vereniging en is ook eerste in rayon 2. Tegen alle ingekorfde duiven van rayon 1 t/m 4 wordt hij 6e. Achter 5 duiven van de Gebr. Jager uit Blijham. Deze combinatie heeft geweldig uitgehaald dit weekend. Zij draaien ook geweldig met de jonge duiven en hebben er 5 bij de eerste 10 van de gehele Afdeling. 5 oude en 5 jonge duiven tegen alle ingekorfde duiven. Gefeliciteerd mannen !!

Het vervolg bij mij was ook prima. Ze vallen lekker door. De resultaten waren :
Jong vereniging : 845 duiven, 21 prijzen, beginnen met 5,7,8,9 etc.
Jong rayon : 3584 duiven, 23 prijzen, beginnen met 5,7,12,13 etc.
gehele afdeling 13034 duiven, beginnen met plaats 31

Oud vereniging: 144 duiven, 13 prijzen, beginnen met 1,3,6,8,10 etc.
Oud rayon: 564 duiven, 14 prijzen, beginnen met 1,8 etc.
gehele afdeling 1537 duiven, beginnen met plaats 6

Winnaars met de jonge duiven in de vereniging is de combinatie Poelstra-Boelens, zij worden ook 1e in het rayon. Van harte gefeliciteerd.

Op naar volgende week, hopelijk nog 3 mooie vluchten die ook gaan tellen voor de fondclub. De laatste 3 zijn ook teletekst vluchten.
Ik zag dat de wind weer draait naar West, helaas dan zijn we in de gehele afdeling kansloos voor een mooie klassering, maar het is nog maar zondag. Allemaal veel succes