Op naar Varsseveld

Afgelopen weekend geen vluchten gehad. Veel te warm. Een goed besluit in mijn ogen. Nu hopen dat het even gebeurd is met de extreme warmte en we te maken krijgen met “normale” temperaturen. Orange is op vrijdag wel gelost en dat blijf ik vreemd vinden. Aanstaande vrijdag inkorven voor de eerste natourvlucht. Naast een aantal oude duiven gaan ook de jonge duiven mee die al een paar vluchten hebben gehad en een aantal herintreders. Hopelijk kan ik ze deze week nog een keer wegbrengen. Donderdag inkorven voor Bourges, de laatste eendaagse fondvlucht, deze sla ik maar over.
Hele discussies in het land en op verschillende websites over het later beginnen met de jonge duiven.
Denk dat het allemaal niet veel uitmaakt. Je bent enorm afhankelijk van het weer. Is het met de eerste jonge duivenvlucht bloedheet weer en een noordoosten wind dan ben je aan de beurt. Dit kan in juni, juli maar ook in augustus. Dit jaar hadden veel liefhebbers de jonge duiven ziek (coli ) maar ook nu zijn er liefhebbers die alle zeilen bij moeten zetten om de jonge duiven op tijd klaar te hebben voor de natour. Afgelopen week was het natuurlijk veel te heet om af te richten, dus nu nog een week en dan is het zover. Ik hoop dat we zaterdag mooie vluchten hebben.
Een week later gaan de meeste jonge duiven op donderdag in de mand en de rest op de natour voor de 2e vlucht. Allemaal veel succes.