Op naar 2024

Het laatste nieuwsbericht is van april 2023. Er is inmiddels veel gebeurd. Tijd voor een nieuwe update….

Dit jaar heb ik niet deelgenomen aan de vluchten, maar in 2024 wordt er weer gestart met de duivensport. Ik heb geen oude duiven om mee te vliegen, maar ik begin weer met jonge duiven. Eind juni staat de eerste trainingsvlucht op het nationaal vliegprogramma.
Na de ledenraad op 25 november weten we hoe het vliegprogramma definitief is.
Ik heb 18 koppels oude duiven ( vastzitters )en hoop daar wat moois en goeds te kunnen kweken.

Ik heb een lastige periode achter de rug en ook nu zijn er nog momenten dat het moeilijk is, maar ik moet vooruit kijken en het beste er van maken ! Dankzij ontzettend veel hulp van enkele clubgenoten is mijn duivenhok verhuisd van Ekehaar naar Assen. Dat was nog een hele toer. Helaas is het niet gelukt om hem met een kraan op zijn plek te zetten, dus hok retour Ekehaar. Gelukkig kon het bij Mechanisatiebedrijf Suichies in Ekehaar op het terrein staan en daar is het uit elkaar gehaald. Daarna weer naar Assen en zo is het weer in elkaar gezet. Daarna nog wat afwerken. Zonder heel veel hulp van Arjan en Tiennes Ottens, Tim Boelens, Bert van Guldener en Rienk Middelbos was het niet gelukt ! Nogmaals dank daarvoor mannen !!

Binnenkort komt er verlichting in het hok, dat wordt wel nodig. De donkere dagen komen er aan. Had ik in Ekehaar veel last van de roofvogel, het is hier een kattenparadijs. Het hok stond er nog maar net of ze liepen al over het hok. Daar moet dus ook nog even iets tegen gebeuren. Het schijnt dat ze een hekel aan stroom hebben. Ook moet er nog een ren aangepast worden. De tuin loopt hier erg af en de rennen die ik heb, zijn even hoog, achter past het precies, maar voor is de ren te hoog…
De duiven komen mooi door de rui en het is de bedoeling om eind december te koppelen. Heb er heel veel zin in.

Ik zal jullie wat beter en sneller op de hoogte houden van het duivensport gebeuren hier in Assen. Tot de volgende x.