Oktober 2016

Het is al weer oktober. Wat gaat de tijd snel. Het weer in september was prachtig, paar mooie vluchten gehad. Nu doen sommige liefhebbers nog mee aan de taartvluchten. Inmiddels is het hier rust. De eerste selectie is achter de rug, ik heb nog een aantal duivinnen teveel, maar dat laat ik eerst zo.
De jonge duiven zitten in het oude duivenhok. De oude vliegdoffers zitten in het duivinnenhok en alle duivinnen zitten in het jonge duivenhok.
Ik wil de jonge duiven af en toe los laten, zodat zij ook kunnen wennen aan hun nieuwe verblijf.
De kampioenschappen van de Fondclub Noord Nederland staan inmiddels op de regionale teletekst. Er zat een foutje in het boekje, er was een aftrekvlucht berekend bij de jonge duiven, dit is niet het geval.
In het Noordelijk gedeelte: 2e onaangewezen jong, 1e aangewezen en 1e duifkampioen met de 16-041. Eind oktober is hiervan de prijsuitreiking.
De samenkweek met de combinatie Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel krijgt ook in 2017 een vervolg. De plannen worden gemaakt.
Gisteren heeft Sjonnie Vrieze uit Smilde een jonge duif opgehaald voor de verkoop van hun vereniging en uiteraard hebben we nog even gezellig gepraat over de duivensport. De “rust”periode wordt ook gebruikt voor het bijwerken van het stamboomprogramma.