november

Een tijdje al geen nieuws meer geplaatst op de website. Het stille seizoen, maar toch gebeurd er wel het een en ander.
Inmiddels is er nog een duif aangeschaft. Een super mooi gebouwde duif van de Gebr. Jager uit Blijham. Dit jaar heb ik er een bon verzilverd en heb er een prachtige jonge doffer opgehaald. Hij deed het goed, tot de laatste vlucht. Helaas heb ik deze duif niet weer gezien. Nu kwam de mogelijkheid om via duiven.net een broer of zus van hem aan te schaffen. Dit is gelukt. Een zomerjong uit een Van den Brande duif x een dochter van The Hunter x dochter Aline. De overdracht was in Grolloo, daar was onlangs de prijsuitreiking van de Afdeling. Een gezellige middag / avond. Een diploma rijker, toch moet er volgend jaar meer op staan. Dit jaar in Afdeling 10: 6e onaangewezen zomer oud en 10e onaangewezen jonge duiven.
Ook hadden de Gebr. Jager een rechtstreekse Koelma doffer bij zich. Dit lijntje zit ook in mijn betere duiven, dus daar ben ik wel blij mee.
Gerben en Jelke bedankt voor deze mooie doffer !!
Verder is het op het hok rustig. De rui schiet al mooi op, terwijl er bij sommige jonge duiven nog wel een paar pennen gestoten moeten worden.
Inmiddels ben ik er waarschijnlijk wel uit wat betreft systeem 2018. 18 koppels op totaal weduwschap en 4 koppels op nest. Iets minder jonge duiven.
Wel behoorlijk wat werk. Ook is het vernieuwde vliegprogramma van de Afdeling inmiddels vastgesteld. Doordat de ledenraad van de NPO een vliegprogramma had goedgekeurd, kwam het afdelingsbestuur met een nieuw vliegprogramma. Ik denk, een mooi vliegprogramma, met voor elk wat wils.
We starten op 7 april met de vitesse, de eerste jonge duivenvlucht is 21 juli en de natour (weer terug) start 25 augustus.
Nu plannen maken. Wanneer enten, koppelen, op weduwschap, vakantie… etc.
Ook zijn er plannen om een keer mee te doen met een eenhoksrace.