Nog een paar weken

Onlangs met een paar duiven naar Nanne Wolff geweest. De vliegduiven hebben iets last van het geel. Even een kuurtje en dan schoon aan de start verschijnen.
Een jaarling duivin is uitgeschakeld voor de vluchten. Heeft soort van waas op het oog. Is een ontsteking geweest volgens Nanne. Helaas, had wel vertrouwen in deze duivin. Een rechtsreekse van Ton de Vries en als jonge duif prima prestaties geleverd.
De duivenbeurs was leuk. Niet zo lang geweest, maar toch behoorlijk aantal mensen gezien en gesproken. En wat inkopen gedaan.
Afgelopen woensdag de eerste ALV van het nieuwe bestuur van de Afdeling. Een mooie avond. Prima sfeer. Op naar een mooi seizoen. De vergadering van de vereniging is binnenkort. Tevens moeten de hok- en entlijsten worden ingeleverd.
Gisteren was er een convoyeurs dag bij Van Regteren in Ruinen. Een geslaagde dag. De (toekomstige) convoyeurs kregen tekst en uitleg van Henri Hoeks over het begeleiden van de duiven en de lossing. Een belangrijke, verantwoordelijke taak.
Daarna nog een gesprek met de lossingscommissie.
Vandaag de duiven ook weer naar buiten gehad. Dit ging goed. Helaas is er vorige week een duivin gepakt door de roofvogel. Een ellende is dat. Hopelijk vallen de verliezen verder dit jaar mee.
De jonge duiven komen er voorlopig nog maar niet uit. De vliegduiven zitten nog op nest. Voor de eerste vlucht staan ze op weduwschap. Eerste weekend van april nog een trainingsvlucht vanuit Heino.
Daarna gaat het echt beginnen.