Niet echt duivenweer

De hele week is het mooi weer en in het weekend niet. Kopzorgen bij de LC commissies. Wat te doen. Brabant 2000 en Zeeland hebben donderdag ingekorfd en vrijdag los. Onze afdeling heeft vrijdag besloten niet Frankrijk in te gaan. De fond werd Heusden-Zolder, voor mij circa 230 km en de duiven van de midfond zijn gelost in Boxtel (173 km ) Quievrain stond op het programma, maar gezien de weersvoorspellingen is het Boxtel geworden.
Overigens lost Afdeling Oost-Nederland op zaterdag wel in Quievrain….Uitgestelde lossingen, dichterbij, op vrijdag los, dit weekend was er van alles mogelijk.
Op donderdagavond heb ik niet ingekorfd, dus vrijdag 20 duiven gepakt voor de midfondvlucht ( vluchten tellen wel gewoon mee voor de kampioenschappen) Om 8 uur gelost met een NO wind ( weinig wind ) en zwaar bewolkt weer. Ondanks de afstand kon het wel een pittig worden.. en dat werd het. De verwachting was tegen 10.15 uur de eerste duif, maar het duurde tot 10.40 uur dat de eerste duif geklokt werd. Snelheid 1083 mpm. Daarna 7 minuten wachten op nr. 2. De eerste ( duivin ) 15-282 was vorige week thuis gebleven ( en dat was niet omdat ze zo geweldig vloog…) Het is een kleindochter van de 03-424 en “Fransje” Hopelijk wordt ze net zo goed als opa en oma… Een clubgenoot appte in de ochtend al dat het regende en slecht zicht was in Ermelo en van iemand uit Oost Nederland hoorden we dat het daar ook regende… geen ideaal duivenweer. Gelukkig zijn ze allemaal wel weer thuis. Het is een 5e plaats in de vereniging geworden. 18e in rayon 2 met in de vereniging 6 prijzen en in het rayon 7.
Op naar de volgende midfond vlucht. We zien zaterdag wel waar ze los gaan.
In de vereniging en rayon ging de overwinning naar de Comb. Ottens uit Rolde. Van harte gefeliciteerd.
De fondvlucht is gewonnen door Comb. Snijder- Mulder uit Vries. Zij worden ook eerste van rayon 1 t/m 4 !!! Van harte gefeliciteerd met deze super prestatie, 1e van het noorden. De felicitaties gaan ook naar Ter Apel. Sportvrienden Espeldoorn-Dokter winnen de eerste prijs van het hele zuidelijk gedeelte ( rayon 5 t/m 8 ) Van harte gefeliciteerd met deze overwinning. Een super prestatie, op een van de verste afstanden en met deze wind. Top.

De jonge duiven hebben inmiddels in de mand gezeten en hebben Amen inmiddels gezien. Het begin is er. Morgen naar Nanne Wolff voor controle.
Vorige week kwam dr. Marien in Ter Apel, maar toen was ik verhinderd.

Allemaal succes komende week met de voorbereidingen voor de komende vlucht(en)