Niergnies , een mooi resultaat

 

Vorige week maandag bij Nanne Wolff geweest. Duiven stonden er prima op, maar een enkeling toch geel en ornithose. Hij heeft een plan gemaakt en s’avonds alle duiven een geelpil gegeven.
Dan is het maar weer afwachten hoe het gaat komend weekend.
En weer waren de weersvoorspellingen niet goed. Buien op zaterdag, wellicht zondag beter ?! Of zal het Boxtel of Wijchen worden. Afwachten maar.
Zaterdagochtend was het bij ons mooi weer, maar s’morgens stond er al op twitter en de regionale teletekst  dat het niet goed leek voor zaterdag. De vlucht is uiteindelijk uitgesteld naar zondag.
De Friezen hebben nog wel gelost. Om 13.30 uur in Quievrain. Deze duiven zijn behoorlijk nat geworden, met flinke gaten in de aankomsttijden.
Op zondag was het bij ons behoorlijk bewolkt en dan lees je 7.45 uur gelost in Niergnies. Een afstand van 389 km. Hopelijk breekt de lucht nog iets, maar dit is niet echt gebeurd. De duiven zijn gelost met een W-NW wind. De duiven werden verwacht tussen 12.30 en 12.45 uur en om 12.38 uur zat Mark op de klep. Deze doffer heb ik in 2014 gekregen van de Comb. Espeldoorn-Dokter en heeft zich als jonge duif behoorlijk laten zien. Dat deze combinatie over goede duiven beschikt, hebben ze vorige week laten zien, door een eerste te vliegen van het gehele zuidelijk gedeelte van Afdeling 10. Om 12.40 uur is daar nr. 2  en weer een doffer, geboren op de hokken van de combinatie Espeldoorn-Dokter. Deze jaarling vloog de eerste week een vroege prijs, daarna was hij een tijdje uitgeschakeld met een gebroken poot. Vorige week heeft deze doffer rust gehad.
Op de meldingssite zag ik dat dat ik er goed bij zat, maar mijn vader vond het nodig om net een meter sneller te vliegen… Goed gedaan pa (en ma ) Nu maar afwachten wat de niet melders gedaan hebben. Ik blijf het jammer vinden dat niet iedereen meldt, of zelfs de ene week wel en de andere week niet. Afgelopen weekend zelfs  gezien dat er na het klokken afslaan nog tijden opgezet worden.
Uiteindelijk is het een 3e en 10e plaats geworden in de vereniging. 24 mee en 8 prijzen, in het rayon 12 prijzen. In rayon 2 begin ik met een 3e en 11e plaats. In de totaaluitslag van rayon 1 t/m 4 een 9e en 30e plaats tegen 6823 duiven. Een mooi resultaat. Mijn ouders worden 8e van alles. Winnaar wordt Comb. Smit-Mulder uit Assen, zij worden ook 1e van het Noorden. Proficiat. De felicitaties gaan ook naar clubgenoot R.J. Oldenkamp uit Assen. Hij wint in Afdeling 10 de overnachtvlucht vanuit St. Vincent , wordt 3e van sector 4. Top gedaan allemaal.
Al met al een geslaagd weekend. Nu ervoor zorgen dat ze vrijdag weer fit de mand ingaan. Donderdagavond korf ik geen duiven in voor de fond. Succes allemaal.