Midfondvlucht vanuit….

Rethel stond op het programma. Rethel werd vanwege het zware seizoen Quievrain, maar uiteindelijk werd het Chimay. Een vlucht met ongeveer 40 km inkorten vanwege het zware seizoen en Bourges blijft Bourges ivm het zware seizoen ?! Ik heb mijn bedenkingen erbij. Zeker omdat zuid niet naar Reims zou gaan, maar naar Chalon. Dit is verder. Dit werd later Rethel. Samen lossen, het lukte op Tongeren ook al niet terwijl we er beide heen gingen, maar vanwege het zware seizoen gingen ze niet gelijk los….
Genoeg over de losssingsplaatsen. Het werd een vlucht vanuit Chimay, 359 km naar Ekehaar. Op zaterdag prachtig vliegweer en de duiven zijn gelost om 7 uur met een nno wind, in Nederland nnw. Ik hield rekening met snelheid van circa 1250 mpm. Het duurde iets langer. Ik zag een paar duiven overgaan en even later komt Annette eraan. 3x geen prijs gehad, daarvoor was het 3x mijn eerste duif met o.a een eerste van alles. Geklokt om 11.52 uur met 1228 mpm, deze duivin gekregen van de comb. Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel. Deze keer 8 minuten wachten op nr. 2 en dat is (te) lang. Daarna heb ik om 12.14 uur 14 van de 16 terug. Deze vliegen prijs in rayon 2.
In de vereniging begin ik op plaats 2 tegen 267 duiven.
Daarna 17,20, 29 met 9 prijzen van de 16. In rayon 2 begin ik op de 6e plaats.
Van de gehele groep wordt het de 21e plaats tegen 4136 duiven. Op de meldingssite was het de 5e. Ik blijf het toch zeggen en schrijven. Wat jammer dat niet iedereen zijn of haar eerste duif even meld.
De comb. Snijder-Mulder uit Vries winnen de eerste plaats in de vereniging. Van harte gefeliciteerd.
Op Bourges heb ik niet ingekorfd. Een pittige vlucht met achterblijvers. Winnaar in de club, rayon en regio Noord Afdeling 10 is Jaap Louwes. Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.
Inmiddels zijn de jonge duiven ook weer wat vaker in de mand geweest. Hopelijk deze week nog een paar keer zodat ze over 14 dagen goed voorbereid de strijd kunnen aangaan.
Op naar de volgende en laatste midfondvlucht.