Midfond vanuit Quievrain

Vrijdagavond 20 duiven ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Quievrain. 347 km naar Ekehaar.
11 duivinnen en 9 doffers. Een paar duiven rust gegeven. De weersberichten waren niet geweldig goed. Kans op buien.
Op zich kunnen we best wel wat regen gebruiken, maar liever niet op zaterdag…
In het clubgebouw was men er ook nog niet zeker van of de duiven zaterdag wel los kunnen. Succes zaterdag of zondag….
Dan de zaterdag. Een front… nader bericht om 9 uur. De losplaatsen waren ook nog niet goed. Friesland lost in Chimay al om 9.45 uur.
Uiteindelijk ging Zuid los in Rethel om 11.05 uur.
Noord wachten. Dan duurt wachten lang. Verder geen info. Zal het dan voor ons zondag worden. Uiteindelijk gaan wij ook los om 12.30 uur.
Gelost met een zuidwesten wind. Kleine berekening gemaakt en klokken tussen 16.30 en 17 uur.
Op een gegeven moment op de meldingssite van de Afdeling gekeken naar de meldingen van Zuid. Die maken circa 1350 meter. Dan wordt het eerder 17 uur dan 16.30 uur… Even voor half 5 toch maar even naar het hok gelopen en dan ineens vliegt er een duif over mij heen, valt direct naar binnen.
Geen piep. Snel het hok ingerend, duif gepakt en over de antenne. 16.28.45 uur. Ik schrok ervan. het kan toch nog niet… direct op de meldingssite gezet en wachten op de rest. Dan duurt wachten lang. Een kwartier later valt m’n 2e en daarna komen ze. Dit was natuurlijk veel te lang wachten. Dan hoop je op een vroege. Dat is het op zich wel. Deze duif 16-049 is een broer van “Big Star” de 16-041 duifkampioen jong van de fondclub. Komt uit 2 rechtstreekse duiven van Comb. van der Stouwe-Douna. 12-536 x 14-217.
Van de 361 duiven, ingekorfd door 21 liefhebbers wint hij de eerste prijs !! In rayon 2 de 8e plaats tegen 1856 duiven. In het rayon heb ik 8 prijzen.
Tegen alle 6604 ingekorfde duiven (rayon 1 t/m 4 ) wordt hij 20ste.
Al met al blij met deze overwinning maar het eindresultaat valt tegen, slechts 4 prijzen in de vereniging. Mijn 2e duif wordt 70ste en dat is niet goed.

Dan kunnen we nu weer kiezen, fond en vitesse. Eigenlijk heb ik niks te zoeken op de fond. De eerste vlucht ook niet ingekorfd. Ik ga er nog over nadenken.

Bij de jonge duiven heb ik inmiddels iets in het water tegen coli. Van de week een paar in elkaar en op een ochtend en dode duif. Dan wel ff wat doen, voordat er meer slachtoffers vallen. Dit was bij de jongste ploeg. Allerlei leeftijden, de warmte en paar keer buiten geweest, maar direct de roofvogel ertussen is waarschijnlijk iets teveel van het goede.

Allemaal succes met de voorbereidingen van de komende vluchten.