Mei

En dan is het alweer mei.

Eerst nog even de winnaars van de vereniging noemen van de afgelopen weken.

De vlucht vanuit Venlo is gewonnen door Dick Vos uit Bovensmilde. Een hele mooi overwinning voor hem en ook nog eens een 1e in rayon 1. Een week later wint clubvoorzitter Bert van Guldener uit Ubbena de vlucht vanuit Tongeren. Zijn eerst getekende wint de 5e plaats in het rayon. Op 12 mei worden de duiven gelost in Arlon. Een zondaglossing omdat een trailer pech kreeg en niet tijdig op de lossingsplaats kon zijn. Comb. Snijder-Mulder uit Vries wint deze vlucht. 6e in rayon 1.

Vervolgens weer een zondaglossing, dit keer vanwege het slechte weer. Uitgeweken naar Rekkem ( op advies van het IWB )  Jan Kamminga heeft deze vlucht gewonnen en hoe. Deze duif ( 2e getekende ) wint ook in rayon 1.  In de vereniging pakt hij het hele podium!

Dit is in rayon 1 , 1,3 en 4. Een topprestatie !!

Dan de eigen duiven. Inmiddels zijn de jonge duiven allemaal geënt en hebben ze de eerste africhting gehad. 34 stuks Nog niet ver weg, ( paar km ) maar het begin is er.  Hopelijk is het weer goed tijdens mijn vrije uren zodat ik ze een aantal keren kan wegbrengen voordat de vluchten beginnen. Gezondheid is ook nog een ding. Dacht laatst even dat coli op de loer lag,

slecht naar binnen en een dakkapel in de buurt ontdekt. Heel irritant, maar heb ze niet aan een touwtje…Binnenkort een afspraak met dierenarts die bij Gils in Beilen komt.

Verder weinig nieuws, een aantal latere jonge duiven beginnen nu wat te vliegen. De vraag is : samenvoegen met andere ploeg of toch apart houden ( duivinnenhok )

Volgende keer weer meer nieuws. Laterrrr