Maaseik super snel, vreemd verloop

Afgelopen vrijdag 24 jonge- en 10 oude duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Maaseik. Geen fondduiven ingekorfd. Hele week mooi weer en dan wordt het weer zaterdag.
De voorspellingen waren dat er in de middag pittige buien met onweer zal komen.
Op zaterdagochtend zijn de duiven in Maaseik gelost worden om 7.15 uur met een zuiden wind. In de ochtend prima vliegweer.De fondvlucht sector 3 en 4 in Chateaudun werd uitgesteld.
Ik had de verwachting om te klokken tussen 9.15 en 9.30 uur. Het is 213 km naar Ekehaar. In eens vliegt er een duif. Na paar rondjes op het hok en naar binnen om 09.07 uur. Wat een snelheid.
1901 mpm. Nog een keer voor de zekerheid gekeken of deze wel van de vlucht was… haha. Een jonge duif als eerste terug. Dan begint het wachten. Om 9.23 uur klok ik mijn eerste oude duif pas.
Er vallen gaten. Op de meldingssite zag ik al dat ze ook al sneller zijn. De resterende duiven komen ook allemaal uit het noorden. De lucht trekt af en toe ook wat dicht, na 12 uur uur komt er niets meer. De laatste oude duif komt tegen 12 uur. Na 13 uur begint het te regenen en na deze buien ( tot circa 15 uur ) komen er weer duiven. S’avonds denk ik nog 3 te missen, maar het blijkt dat er 1 duif niet geconstateerd is. Op zondag komt er helaas niets bij. Er ontbreken dus nog 2. 2 duiven die vorige week als eerste keer mee waren. Nu hun 2e vlucht dus. Te weinig ervaring.
Uiteindelijke resultaat :
Jong in de vereniging tegen 456 duiven een 2e plaats, met 7 prijzen. In het rayon 15e tegen 1392 duiven met maar 2 prijzen. Op de voorhand zitten is niet altijd een geluk ( haha )
Oud in de vereniging tegen 172 duiven een 22e plaats, met 2 prijzen. In het rayon 133e tegen 730 duiven met maar 1 prijs. Deze duif 15-293 is 2e Vitesse duif van de vereniging geworden. Deze keer niet aangewezen, omdat ze vorige week wat later weer kwam ( zondag) een duif die er de laatste weken elke keer was, stond als 2e getekende, maar werd mijn laatste deze keer…
Winnaars in de vereniging met jong Jan Jansma en oud Comb Poelstra-Boelens. Mannen gefeliciteerd !!
Zondag wordt Chateaudun om 7.15 uur gelost met een prima verloop. Winnaar in de vereniging is Johan Smit. Hij maakt een hele mooie uitslag met 1 en 3. Gefeliciteerd Johan !!

Op naar volgende week. Wat een weer dit seizoen, voor komende week wordt het zeer warm met als uitschieters woensdag en donderdag. Hopelijk en zo lijkt het nu wel, daalt de temperatuur in het weekend en is het een keer mooi duivenweer. Hier zijn we allemaal wel aan toe.