Ludenscheid

Op dit moment is het zondagmiddag, direct maar ff de vluchtresultaten noteren. Ik probeer dit ook op zondag te doen als het wat minder gaat… Gisteren een mooie vlucht vanuit het Duitse Ludenscheid, met de wind in het voordeel van de westkant van de afdeling, noord, met in Duitsland ook nog wat oost erbij.
De duiven zijn om 10 uur gelost. 203 km.Het is nog wel koud om op de duiven te wachten, maar het ging sneller dan vooraf verwacht. Om 12.38 uur klok ik mijn eerste duif, nadat hij menig rondje boven het hok gevlogen heeft. Helaas.. ongeveer 2 minuten later nr. 2 en weer 2 minuten later nr. 3. Ik mis er nu nog 1 en dat was vorige week mijn nummer 2. Hopelijk komt ie nog, een jaarling doffer.
Er is wat verwarring omtrent de prijsverhouding en het aantal duiven. De vereniging maakt zelf een uitslag en deze komt op de verenigingswebsite en wordt gemaild. Uiteraard komt de uitslag ook op de site van de compuclub. Hier verschillen de aantallen.
In de voorlopige uitslag op site compuclub zitten ook nog de invliegduiven bij in. Deze worden geschrapt uit de definitieve uitslag op maandag. Onze vereniging vliegt inmiddels ook, net als de afdeling 1 : 3 dit is waarschijnlijk niet doorgegeven aan de compuclub dus die zet ons maandag in de definitieve uitslag op 1:4
Tot zover, voor wie het nog snapt
In de vereniging, zonder invliegduiven 500 duiven te beginnen met 4,9,18, 19 etc. 14 prijzen van de 25 ( 1:3 )
In het rayon ( voorlopige uitslag ) tegen 2763 ( dit worden dus minder ) 3,9,24 en 16 van de 25 1:3 maar dit zijn er maandag vast een paar minder. In het rayon dus 1 plek hoger dan in de vereniging.
Deze keer hebben we 2 rayonwinnaars in onze club. Wessel wint de eerste in de club en rayon 2. M. Lippets uit Smilde wint de eerste in rayon 1. Gefeliciteerd mannen !! De doffer van Wessel won vorige week ook al de eerste. Een topper !! Al met al weer super tevreden over de vlucht. Op naar Dreis Bruck, een sprong naar bijna 300 km
( 299. en een beetje voor mijn duiven )