Laatste vlucht van seizoen 2015 vanuit Meer

Vrijdagavond 30 duiven ingekorfd voor de laatste natourvlucht vanuit Tongeren. Mijn vader heeft ze naar het clubgebouw gebracht en ingekorfd. Bedankt !!
Zodoende kon ik helpen met het klaarzetten van het springparcours voor de pony wedstrijd van de meiden op zaterdag.
Op zaterdagochtend zwaar bewolkt en af en toe regen.
Wachten en nog eens wachten, in de ochtend bij de pony wedstrijd gekeken. Sportvriend Pieter Gast hield mij op de hoogte over het wel en wee van de duiven in Tongeren. Bedankt !! De duiven zijn inmiddels teruggereden naar Meer (206 km )en daar om 14 uur losgelaten.
Om 16.53 uur klok ik mijn eerste duif, direct gevolgd door mijn 2e. (1192 en 1189 mpm ) Een minuut later de derde en zo ging het door.
Om 17.10 uur heb ik 20 duiven van de 30.
De eerste duiven van de afdeling vallen allemaal aan de oostkant, maar dat is ook logisch met deze wind.
In de vereniging is het de 3e en 4e plaats geworden. Totaal 376 duiven en voor mij 19 prijzen van de 30
In het rayon 21, 26 etc. tegen 1984 duiven. Totaal 22 prijzen van de 30. Zaterdagavond keek ik nog even op de site van de compuclub, er waren toen 9 verenigingen aangeleverd van de 10 in het rayon. Ik stond toen nog 5 en 9, maar toen vereniging 125 uit Hoogezand had aangeleverd werd het in ene 21 en 26. Vooral de combinatie Jager en Zoon uit Kropswolde hebben zeer goed gevlogen. In de vereniging is B. Dik de winnaar. Van harte gefeliciteerd. Ik ben uiteindelijk met zowel het on- als aangewezen kampioenschap op de natour als 2e geëindigd.
Mijn eerste duif is de 13-921, deze doffer heeft een behoorlijk aantal prijzen gewonnen dit jaar en was 6 keer mijn eerste duif.
Nu kan het selecteren beginnen en het scheiden van de duiven. Plannen maken voor 2016 !!
Ook gaan we aan de slag met de voorbereidingen voor de Noordelijke Kampioenen Dag op zaterdag 2 januari 2016 in Assen.