Laatste midfondvlucht vanuit Rethel – Meer

Helaas, het weer is weer spelbreker dit weekend. Als laatste midfondvlucht stond Rethel op het programma. Een afstand van circa 400 km naar Ekehaar.
Echter op vrijdag kwam al het bericht dat er uitgeweken wordt naar Meer, een afstand van 206 km. Erg jammer. En helemaal nu het op moment van schrijven op zondagochtend prachtig weer is. Waarom niet gewoon uitstellen als het op zaterdag niet kan. Ik weet,  het is achteraf makkelijk praten, maar laatst was in het nieuws dat onze bekende weerman Jan Pelleboer, 25 jaar geleden is overleden. Wat had die man het vaak goed en gewoon alleen een telefoon en regenmeter… niks geen buienrader, zimoa, iwb of hoe het allemaal ook heet. Ook erger ik me eraan dat als we teruggaan naar een plek waar waarschijnlijk op zaterdag wel gelost kan worden, laat de duiven dan samen met de zuidgroep los. Die gingen nu naar Duffel en wij nog verder terug.
Ik weet dat er voor een gescheiden programma is gekozen, maar als je door weersomstandigheden inkort, dan kunnen die van ons toch ook gewoon in Duffel los. Bergerac is zaterdag om 13 uur gelost en die duiven komen vanochtend prima, ondanks de vele regen gisteravond en vannacht.

Nu maar naar de vlucht. Uiteindelijk zijn de duiven gelost om 13.30 uur in Meer. In de vereniging waren vrijdag 274 duiven ingekorfd door 16 deelnemers.
Hiervan 19 nestduiven van mij. Inmiddels gekoppeld en op eieren. 1 herintreder, was eigenlijk voor volgende week bedoeld, zit bij de jongen in, maar doordat de vlucht werd ingekort, nu maar meegedaan. Wel thuis, maar geen verrassing… je gokt wel eens wat.
Ik had verwacht dat ze over de 100 km per uur zullen vliegen , maar helaas, om 15.39 uur valt mijn eerste duif op de klep (15-280 ) 1594 mpm.
Stouwe-Douna x Zwols
Vervolgens om 15.40 uur later 2 duiven, waaronder de eerst getekende, de 13-925.  Om 15.50 uur heb ik er 10, maar deze hebben niet allemaal prijs.
Mijn duivin 14-378 stond bij de duifkampioenen, maar kwam om 15.47 uur als 7e duif. Net geen prijs in de vereniging, nog wel in het rayon.
Uiteindelijk is deze duivin wel 2e duifkampioen in de vereniging geworden op de midfond. 1x gemist. Totaal heeft deze duivin 11x prijs gevlogen in de vereniging. ( komt uit 03-424 x 12-836) Janssens Veendam x Koelma Joure.
Mijn eerste duif was 14e en totaal dus 6 prijzen van de 19. in het rayon 7 prijzen en hier was mijn eerste duif 35e.
Jan Kamminga was 1e in de vereniging en 5e in het rayon. Van harte gefeliciteerd Jan !! Mooie afsluiter van het seizoen deze overwinning.

Nu op naar de jonge duiven. Ik heb er zin in. Hopelijk nog een paar keer op pad met ze deze week, maar moet ook gewoon werken.
Achteraf had ik het vanochtend kunnen doen, maar ik dacht dat het geen goed weer zal worden….
Ook gaan er nog oude duiven mee, weet nog niet precies hoeveel, maar zal ongeveer 20 zijn. aantal nieuwkomers aangevuld met duiven die al op de vluchten zijn mee geweest.