laat verslag Arlon 20 juni 2020

Door allerlei omstandigheden is het er even niet van gekomen om een vluchtverslag van vorige week te doen. Vandaag (zaterdag )komen er geen duiven terug, hierover straks meer, dus nu even de tijd voor genomen.
Op 19 juni 20 duiven ingekorfd voor de eerste midfondvlucht vanuit Arlon. De samenstelling van deze 20 duiven was anders dan gepland.
Te druk gedaan met inkorven en niet goed opgelet, 1 duivin niet meegedaan en 1 doffer die onlangs gewond terugkwam ingekorfd. Wat baalde ik ervan dat ik die duivin vergeten was. Toen ik thuis kwam, na het inkorven en nog een controle uitgevoerd voor de afdeling, zag ik deze duivin nog zitten.
Aangezien ik momenteel behoorlijk last heb van lesbische duivinnen bekijk ik tijdens het tonen welke wel of niet meegaan… Ik maak er dan 20 van.
Uiteindelijk dacht ik als die niet mee is, welke dan wel. Toen zag ik tot mijn schrik dat ik de “gewonde” duif had gepakt. Deze doffer vloog thuis wel al gewoon weer mee, maar mist behoorlijk wat staartpennen. Slechte nacht dus…
Op zaterdag zijn de duiven om 8.45 uur gelost met een w-zw wind. In Arlon hoge bewolking, maar een prima vertrek. Om 13.19 uur klok ik mijn eerste duif. 1340 mpm. Uiteindelijk goed voor een 7e plaats in de vereniging tegen 424 duiven. Ongeveer een minuut later nr.2 en weer een minuut later nr.3
Zo druppelt het wat door. Om 13.35 uur heb ik er 9 en deze hebben in de vereniging 1:4 prijs. Er is bij mij wat verwarring over hoe het in de vereniging telt, door de corona ook geen vergadering meer gehad. In principe volgen wij de afdeling, die doen inmiddels sinds dit jaar 1:3, voor onze vereniging staat het nog op 1:4 . Zelf wordt er ook een uitslag gemaakt, die zien wij echter niet. Maakt ook niet uit. Het gaat om de eersten. Het aantal prijzen maakt wel behoorlijk verschil, maar dat is logisch.
In het rayon 15 prijzen van de 20. Deze keer een groot voordeel om in de voorhand te zitten blijkbaar. Mijn eerste duif is 9e tegen 2203 duiven.
Een rechtstreekse Koelma duivin. Gelukkig kwam om 14.24 uur mijn “gewonde”duif terug. Wat was ik blij met deze duif. Op Soest nog een eerste in vluchtverloop van de vereniging.

Vandaag dus geen vlucht. Onze afdeling heeft ivm het weer ( hele slechte weersverwachting voor zaterdag en bloedheet weer op vrijdagavond ) besloten om zaterdagavond in te korven. We gaan dus vanavond inkorven voor Chimay. Ik zal goed opletten welke 20 duiven de mand in gaan.
hopelijk kunnen we volgende week weer op pad met de jonge duiven, afgelopen week heb ik dit niet aangedurfd.