Koningsdag 2022

Woensdag vandaag, een vrije dag ivm Koningsdag. Gisteravond nog even de stad in geweest, wat een drukte.  Het mag weer en je ziet en hoort dat mensen het gemist hebben.
Afgelopen zaterdag hadden we dan de eerste officiële vlucht van 2022. Gennep stond op het programma en er kon mooi op tijd gelost worden om 8.30 uur met een (behoorlijke)  oosten wind. 147 km. Bijna 20000 duiven zijn er gelost. De eerste meldingen kwamen zoals verwacht in Staphorst.
Op een gegeven moment komen er 2 duiven aan, maar blijven helaas nog een aantal rondjes draaien. De duiven vernemen de wind ook wel, die op de hokken staat. Op een gegeven moment wordt de eerste duif geconstateerd om 10.28  uur 1246 mpm en 2 minuten later stapt nr. 2 eindelijk op de klep. Wil eerst bij de jonge duiven naar binnen en even later bij de duivinnen, maar heb alleen een electronische klep bij de doffers en dat heeft deze keer aardig wat tijd gekost. 2 jaarlingen. Mijn eerste was ook eerste op de jonge duivenvlucht vanuit Reims. Toen mooi op tijd ook in het rayon en nu een 2e plaats in de vereniging tegen 658 duiven en in het nieuwe rayon 2 , tegen 3831 duiven een 12e plaats. Deze duivin komt uit een  rechtstreekse doffer van Appie Dunnink en de moeder heb ik gekocht van Halfman uit Ruurlo.  2 duiven met Hak bloed.  Mijn 2e duif wordt 9e in de vereniging en in rayon 34 ste.
Deze duivin komt uit een doffer van GPS en duivin van Danny de Voogd. Beide duiven met Maarten Huijsmans bloed.
Het vervolg was redelijk en om 12.55 uur waren ze allemaal weer thuis. Het ging in elk geval veel beter dan de trainingsvlucht vanuit Zutphen.
Uiteindelijk in de vereniging: 2,9,15,17 etc. met 17 prijzen van de 30 ( 1:3 ) Winnaars in de club. Comb. Poelstra-Boelens uit Assen.  Van harte gefeliciteerd !
Nu de duiven klaar maken voor de volgende vlucht vanuit Weert 200 km.
Inmiddels komen de jonge duiven ook regelmatig buiten en beginnen wat te vliegen. 1tje vond het al nodig om  in de stad Groningen naar binnen te gaan.
Over een tijdje maar eens kijken hoeveel er nog zijn. Inmiddels zijn de bonnen van Ton de Vries, Zwiep-Kikkert en B. Gossen en Zoon ook verzilverd en zitten ook op de hokken in Ekehaar Ook zitten er 2 gekregen van de Comb. Ottens. Begin juli de eerste trainingen met de Afdeling voor de jonge duiven.