Kalkar oud en jong, geen Lorris

Het afgelopen weekend was niet best. Van de 10 duivinnen vliegt er geen 1 prijs in de vereniging. Nog 2 prijzen in het rayon. Snel vergeten.
Arlon is trouwens gewonnen door de Comb. Ottens. Tevens snelste duif van rayon 1 t/m 4 Afdeling 10. Het mooie hiervan is dat de vader van de winnaar door mij gekweekt is uit 2 Van der Stouwe-Douna duiven. Een laat jong van 2017 verhuist naar de hokken van Ottens. Tevens zijn hun dit weekend beste hok van Nederland en uiteraard dan ook grootmeester van Afdeling 10. Van harte gefeliciteerd mannen !!!

Van de jonge duiven staat de teller inmiddels op 23. Paar opgehaald en paar kwamen afgelopen week nog zelf terug, waaronder 1 gewonde.
Echter bijna dagelijks weer aanvallen van de roofvogel en er is ook al weer 1 gepakt. Waardeloos, maar het zal er wel bijhoren…

Dan komend weekend. Ik heb geen duiven ingekorfd op Lorris, fondvlucht samen met Friesland. Ik zit de hele dag al te twijfelen wat te doen met de vlucht voor jong en oud. Heb eerst ook nog een feestje en breng mijn duiven wat later dan normaal naar de vereniging. Niet iedereen houdt rekening met duivenmelkers die hun duiven moeten inkorven… Op donderdag en vrijdagavond inmiddels wekelijks inkorven. Je kan niets anders plannen, maar soms wordt je uitgenodigd en moet je wel eens wat. Het draait niet allemaal om de duiven… alhoewel..
De afdeling heeft het programma aangepast en dit weekend vliegen wij Kalkar. Een afstand van 133 km. De weersvoorspellingen zijn nog niet zo goed, maar veranderen ook nog steeds. Ik hoop dat we toch op tijd kunnen lossen, dat het weer meevalt. Heb inmiddels besloten om 20 jonge duiven te spelen en 14 ouden. (12 duivinnen en 2 doffers ) Op naar morgen ( of zondag…)