juli 2021

Inmiddels is het al weer begin juli. Het spel met de jonge duiven is begonnen. Eerst 3 trainingen en dan 24 juli voor het eggie.

ff een tijdje geen nieuws op de website. Na het weekend van  5 en 6 juni was ik er helemaal klaar mee, maar er is al genoeg over gezegd, gescholden en geschreven.  Daarna hebben we nog een vlucht gehad op zondag vanuit Chimay , op zaterdag vanuit Arlon  en op vrijdag vanuit Rethel.  Het zegt alweer genoeg over het weer. Het is allemaal knap waardeloos.  Dit weekend geen duiven ingekorfd.  Op het programma stond de nationale fondvlucht vanuit Issoudun , circa 745 km.  Op vrijdag hadden we de mogelijkheid om jonge duiven in te korven voor een vlucht vanuit Ootmarsum, circa 70 km. Ik heb de jonge duiven ( vind ik zelf ) nog niet vaak genoeg weggebracht. Ook twijfelde ik aan de gezondheid en dus niet ingekorfd.  Als je jonge duiven inkorft, moeten ze 200% gezond zijn anders ben je aan de beurt.  Dit weekend dus geen vlucht en dat voelt best raar. Ondanks dat,  toch een regelmatige blik op de meldsites.  Hopelijk kunnen we zelf nog met de jonge duiven op pad, maar het weer lijkt deze week nog niet geweldig en er zal ook gewerkt moeten worden.
Aanstaande donderdag de oude duiven nog 1 keer inkorven voor de laatste midfondvlucht vanuit Chalons , 472 km . Na de jonge duivenvluchten mogen ze uiteraard op de natour nog laten zien wat ze kunnen.