Herstel op Kalkar

Inmiddels is het alweer zaterdagochtend en zitten er 14 oude duiven ( zelfde ploeg als vorige week op Kalkar ) en 25 jonge duiven in de mand.
Oud zit in Arlon en de jonge duiven staan in Gennep.
Vorige week 14 oude duiven en 20 jonge duiven gespeeld op de Vitesse vlucht vanuit Kalkar een afstand van 133 km naar Ekehaar.
Op zaterdag kon er niet gelost worden en werd de vlucht uitgesteld naar zondag. Code rood van IWB. Duidelijk genoeg.
Op zondag zijn de duiven om 8 uur gelost. In de vereniging 436 jonge duiven en 206 oude duiven.
Om 09.38 uur 1348 mpm klok ik mijn eerste duif. De duivin Annette 2.0 gekregen van de Comb. Espeldoorn-Dokter. Deze duivin heeft een weekje rust gehad en dat heeft haar duidelijk goed gedaan. Ze pakt de eerste prijs in de verenging en is ook eerste in rayon 2 tegen 1007 duiven. Dan 5 minuten wachten op nr. 2 maar dan komen ze super, behalve de 2 doffers die ik meehad. Weer nr. 13 en 14. Ik snap er niks van, de doffers komen voor geen meter.Van de 14 ingekorfde duiven vliegen er 10 prijs in de vereniging en 11 in het rayon.
Op de jonge duiven moest ik ( zoals verwacht ) iets langer wachten. Om 9.52 uur 1186 mpm klok ik mijn eerste jonge duif en 3 minuten later mijn 2e. Van deze duif deed de chipring het eerst niet.. S’avonds had ik 14 jonge duiven weer, op maandagochtend is er nog 1 bijgekomen en kreeg gisteren melding dat er een duif in Spijk zit ( doorgevlogen dus ) Mijn eerste jonge duif was 39ste in de vereniging. Winnaar was Wessel en Ronald. Van harte gefeliciteerd. De fond werd een zware vanuit Lorris. Winnaar in de vereniging Comb. Smit-Mulder. Van harte gefeliciteerd.
Nu hopen dat Arlon en Gennep vandaag gelost worden, ben wel een beetje klaar met de uitgestelde vluchten. Allemaal succes.