Hak duiven in Ekehaar

Gisteren de laatste duiven aankopen gedaan voor het kweekseizoen 2021.
Ik ben in Staphorst, bij Appie Dunnink en in Ruurlo, bij Gertjan Halfman (kweekcentrum) geweest.
Appie vliegt vanwege tijdgebrek niet meer met zijn duiven, maar heeft er nog geweldige duiven zitten. Hij is nog steeds bloedfanatiek. Zijn kameraad Feike Wilpstra uit Groningen vliegt er hard mee. Zo zag ik een keer wat op duivenmarktplaats staan en heb contact met Appie opgenomen. Gisteren geweest en prachtige duiven gezien en meegenomen. Duiven uit de lijn van het geweldige koppel De Vechter x De Stamduivin van Hans Hak uit Maurik.
Op duiven.net was een veiling van Hakduiven bij kweekcentrum Ruurlo en daar heb ik ook een doffer, ( maar het kan ook nog wel een duivin zijn ) aangeschaft. Na wat gezellige uurtjes melken in Staphorst doorgereden naar Ruurlo en daar een schitterende duif opgehaald.
Nu afwachten wat het gaat brengen. Positieve duiven-energie krijg ik wel van dit soort bezoekjes.
Heb nu al zin in seizoen 2021 !! Eerst nog ff de rui door en dan gaan we beginnen. Ik wil eigenlijk niet zo vroeg beginnen met kweken ivm de roofvogel, maar wil dit jaar van de kwekers wel wat meer duiven hebben. Het koppelen op papier kan alvast beginnen. Binnenkort komen de stambomen op de website onder het kopje kweekduiven.
Afgelopen week heb ik de stamboom van Texel bijgewerkt en gemaild naar GPS. Volgende week start deze veiling. Erg benieuwd hoe dat gaat lopen.