Goede vrijdag

En dan is het vanavond alweer inkorven voor de 2e vlucht. De duiven gaan naar Venlo. Een afstand naar Ekehaar van 177 km. Nu weinig problemen voor de lossingscommissie volgens mij. Voor de onervaren duiven wordt het trouwens geen makkie denk ik. Strak blauwe lucht en een oosten wind. Temperaturen lopen op naar 22 graden. Ongelofelijk, vorige week amper 7 graden en nu 22 ?!!? Nu nog bekijken welke duiven er mee gaan.
Vorige week niet alles gespeeld, dus sommige duiven van Heino hebben een week stil gezeten. Ik heb ze deze week ook niet weggebracht.
Afgelopen maandag nog een behoorlijke tegenslag gehad. S’avonds de doffers eruit en zelf een hapje gaan eten, later in het hok zat de 041, Big Star.
Bleef in zijn broedbak zitten, kon er amper in en uit komen…. Ook miste ik s’avonds nog een andere doffer ( kwam zaterdagmiddag laat terug van Kalkar )Nu denk ik dat er een roofvogel tussen heeft gezeten, 1 gepakt en de andere heeft de sprint zo moeten aantrekken met als gevolg vleugelproblemen. Mijn beste doffer dus uitgeschakeld. Gelukkig heeft hij een bak ergens onderin. Kan hij er wat makkelijker in en uit. Hij vloog gisteravond weer in de spoetnik, maar of ik hem nog kan gebruiken in de vliegploeg is maar zeer de vraag. Een enorme tegenvaller. Vorig jaar heeft deze duif maar een paar keer gemist. Hopelijk staat er een andere duif op die er ( bijna ) wekelijks is.

Iedereen succes dit weekend en een fijn (Paas)weekend.