eindrace Tsjechië en natour en jong

Onderstaande tekst heb ik even geknipt en geplakt van de website van mijn eenhoksrace-teamgenoten Mark en Annette Espeldoorn-Dokter.
Team Ekehaar-Ter Apel.
Afgelopen woensdag was de eindrace.
“Gisteren was zoals gezegd de eindrace van de eenhoksrace in Tsjechie.
Een duif van ons team, genaamd Czech Hope, werd in deze eindrace 66e. Warm weer 32 graden, 1200 meter per minuut, 419 km, gelost in Hongarije (Barcs). Deze duif werd 10e, en beste Nederlandse duif, in het eindklassement Time Eso!
Gevlogen tijden van de 7 vluchten bij elkaar opgeteld. Dit jong komt uit een van onze beste kweekkoppels van dit moment. Huub Hermanns maal Frans Zwols. Een mooi resultaat!”
Helaas viel de rest van de duiven wat tegen. Een zware finale, er waren ook nog wel wat duiven onderweg. Het ging tot de finale redelijk goed, maar dan moet het die dag nog wel even gebeuren. Al met al hebben we toch wel met plezier deelgenomen aan deze eenhoksrace.

Vorige week ben ik nog vergeten te melden dat Nico Nijhof de vlucht in de vereniging had gewonnen en dat mijn eerste 2 duiven van Quievrain gekweekt zijn door de Combinatie Espeldoorn-Dokter. Elk jaar ruilen we wat duiven en ook dit jaar dus weer een paar bruikbare duiven !! Helaas is van de week mijn goede duivin “Annette” weggebleven. Ik tel ze niet elke dag, maar donderdagochtend ontdekte ik dat ze niet meer aanwezig is. Wat is duivensport dan een k.. hobby. Heb je een topper op het hok, is ze er in ene niet meer. Heel wat kopprijzen dit jaar en een eerste van het gehele concours. Knap waardeloos.

Dan naar donderdagavond. 16 jonge duiven gepakt en ingekorfd bij ons nationaal inkorfcentrum. Totaal 9 deelnemers met 177 duiven. Doordat deze vlucht niet meer telt voor Afdeling en vereniging is de animo weg. Jammer, maar het is niet anders.
Op vrijdagavond 20 duiven ingekorfd voor de 3e natourvlucht vanuit Weert. De verwachting was een westen wind en mooi vliegweer.
De duiven zijn zaterdag om 8.30 uur gelost in Morlincourt 451 km en om 9 uur in Weert 200 km.
Weert de verwachting tussen de 2 en 2,5 uur vliegen. Op een gegeven moment komen er 3 duiven uit de goede richting, na een paar ererondjes naar binnen. Weer dezelfde doffer als vorige week mijn eerste duif. De 13-921 maakt een snelheid van 1482 mpm. Nr.2 duivin 16-307 en Nr.3. duivin 15-293.
Om 11.35 uur heb ik er 15 van de 20 en deze vliegen prijs in vereniging en rayon. Het is deze keer de gehele oostkant die vroeg zit, iets wat geheel logisch is met een west-zuidwesten wind. In de regio doe ik goede zaken en is het 1,2,3,7,13,15 etc. in het rayon tegen 2661 duiven.
Op zondagavond mis ik nog een laat jong.
Dan Morlincourt. Op een gegeven moment zie je de eerste meldingen en dan begint toch wel de spanning. Ik had niet al te hoge verwachtingen, maar je hoopt toch op een vroege duif. Het duurde iets langer, maar om 13.48 uur klok ik mijn eerste duif. Wederom een rechtstreekse duif van Espeldoorn-Dokter. Een minuut later gevolgd door nr. 2 de 18-616. Deze duif was vorige week niet mee omdat ze de poot tussen de klep van het hok / ren had gehad. Deze duif kan het dus wel. Die paar keren ervoor mijn eerste en tweede duif. Om 14.17 uur klok ik mijn 5e duif. Deze hebben prijs in het NIC.
Op zondag komen er nog een paar na en zijn ze allemaal terug. Een mooie vroege duif voor onze clubgenoten Tim Boelens en Roelof Poelstra.
Zij klokken de snelste duif van rayon 1 t/m 4 en zijn in sector 4 7e Een super mooie prestatie. Heren, nogmaals gefeliciteerd !!
Het valt me ook op dat we een mooie spreiding van vroege duiven hebben als 10 en 11 gezamenlijk los gaan. Erica, Zwartsluis en Assen. Overal kunnen vroege duiven vallen. Vorige week de vroegste duiven in Zwartemeer. Nu maken we hier ook nog kans, als afdeling 10 alleen losgaat, is het met zuidwesten wind altijd de oostkant en met een oostenwind de westkant.
De eigen resultaten.
Weert vereniging 562 duiven, 1,2,3,7,9,11 etc. 15 prijzen van de 20
rayon 1,2,3,713,15 tegen 2661 duiven ook 15 prijzen van de 20

Morlincourt NIC Assen 177 duiven, 6,9 etc. 5 prijzen van de 16
Rayon 14,19 etc. tegen 471 duiven 4 prijzen van de 16

Al met al super tevreden over beide vluchten. Op naar de volgende natourvlucht vanuit Tongeren. Hopelijk kunnen we ze s’morgens nog laten trainen voordat we naar het werk gaan. Het blijft wel langer donker in de ochtend.

Hieronder nog de stambomen van mijn eerste 3 duiven van Weert.