Eind november

De tijd vliegt, inmiddels is het alweer 20 november. Vorige week vrijdag de ALV van de Afdeling 10 gehad. Een prima vergadering. De nieuwe rayonindeling is een feit. Op de Vitesse jong en oud en natour krijgen we 4 rayons naast elkaar en op de midfond en fond 3 rayons naast elkaar.
We gaan het zien hoe dit uitpakt in 2022.

Vorige week zaterdag met Mark Espeldoorn naar Asten geweest. Een bezoek gebracht aan de Golden Ten georganiseerd door De Duif. Van 19 topliefhebbers uit Belgie en Nederland zaten er 4 duiven uit hun allerbeste duiven.  Er was veel belangstelling voor, veel duivenmakelaars etc. waren aanwezig. Er werd veel gebeld en geboden. De duurste duif bracht zaterdag € 66000 op. Hier komt nog 20% opcenten overheen. Veel geld dus en voor de gewone duivenmelker niet op te brengen. Toch wel een keer leuk om mee te maken. Het was wel een lange zit. De verkoop begon om 14 uur en duurde tot 18 uur, daarna heerlijk gegeten en weer naar het noorden gereden. Een leuke, gezellige dag gehad.

Gisteren nog een aankoop gedaan op duiven.net. Van vaderskant lijn Harry en van moederskant G. Koopman. Binnenkort ophalen of met een koeriersdienst op laten halen. Zodra ik de duif heb, zal ik hier de stamboom laten zien en toevoegen aan het kopje kwekers. Dit is ook mijn laatste aankoop voor seizoen 2022. Waarschijnlijk ga ik de kweekduiven in december koppelen om zo toch wat meer jonge duiven uit mijn kwekers te krijgen.