eind augustus 2020

Het afgelopen weekend stond in het teken van mijn vader, Venlo en Arlon.
Afgelopen vrijdag met mijn vader naar het UMCG geweest, controle, ontzettend laag HB waarde en hij moest nieuw bloed hebben. Zaterdagmiddag mocht hij gelukkig weer naar huis, maar het ging / gaat nog niet geweldig. Behoorlijk kloten allemaal !!

Donderdagavond 26 jonge duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Arlon, 368 km
Vrijdagavond 20 oude duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Venlo, 176 km
Zaterdag zijn de jonge duiven in Arlon om 7.35 uur gelost en de natour duiven in Venlo om 8.15 uur
Wederom (helaas )zuidwesten wind , half bewolkt en in het oosten gelukkig droog.
Venlo:
Ik zag in ene een duif en even later vlogen er meer. De eerste duif geklokt om 9.56.14, 1745 mpm, de 2e om 9.56.49 en dan 6 duiven op 9.57uur.
Om 09.59 uur heb ik er 11 van de 20. In de vereniging 16 prijzen 1 : 3 in het rayon 15.
Mijn eerst geklokte is een duif geboren in Ter Apel bij de combinatie Espeldoorn-Dokter 18-195. Het is niet de eerste keer dat deze duivin mijn eerste is. Blij mee. Ze is in de vereniging 2e geworden en in het rayon 3e. Nu afwachten wat het zaterdag wordt, want de mooiste neststand is nu wel geweest. Ik heb ze vroeg gekoppeld en de jonge duiven die erbij liggen worden al groter en het drijven is begonnen.. de eerste eieren zijn er al..
Uitslag vereniging : 2,3,4,5,6,7,8,9 etc. tegen 530 duiven. Dit is natuurlijk natour :oud en jong, ervaren en onervaren, het vliegt allemaal tegen elkaar.
Dan is het wachten op Arlon:
Ik had wat meldingen gezien en als er dan een duif aankomt, weet je dat je geen eerste bent, maar ook dat er nog niet veel gemeld zijn. Ekehaar is een beetje het midden van de Afdeling , dus de achterhand moet nog komen en die hebben meer voordeel van de harde zuidwesten wind. Om 11.21.49 klok ik mijn eerste jonge duif, uit 2 rechtstreekse Van der Stouwe-Douna duiven. Helaas bevrucht dit koppel niet alles meer, maar gelukkig heb ik er dit jaar nog een jong van. Haar volle broer was in 2016 duifkampioen van de Fondclub. Helaas door vleugelproblemen inmiddels op het kweekhok.
Om 11.23.20 mijn tweede duif, een Espeldoorn-Dokter duif !! Deze 2 jonge duivinnen winnen de 4e en 5e plaats in de vereniging tegen 379 duiven.
In het rayon 4 en 6 tegen 1232 duiven. Om 11.51 uur heb ik er 13 en deze hebben prijs in de vereniging.
Comb. Smit-Mulder winnen beide vluchten ! Een knappe prestatie, van harte gefeliciteerd hiermee !

Vanavond inkorven voor de vluchten vanuit Sittard. We gaan 2 vluchten inkorven voor jong en natour, beide vanuit Sittard.
Ze kunnen bij elkaar in de mand, maar moeten wel apart ingekorfd worden. Opletten dus voor de liefhebber en vereniging.
1 ophaalschema en een lossing samen met Friesland. Ik ben benieuwd ! Allemaal succes.