Eerste jonge duivenvlucht

Afgelopen weekend hadden we de eerste jonge duivenvlucht. Toch altijd weer spannend. Op deze vluchten kunnen we ook oude duiven inkorven, de zg. x vluchten. Vrijdagavond 20 oude en 26 jonge duiven ingekorfd. De oude duiven hebben a.s. zaterdag nog 1 midfondvlucht, dus deze 93 km kan er mooi bij.
Totaal in de vereniging 606 jonge duiven en 213 oude duiven. Zaterdagochtend was het prachtig weer. De duiven zijn gelost om 8.30 uur met een W-ZW wind. Ik had ze binnen het uur verwacht maar het werd iets later, om 9.31 uur wordt de eerste oude duif geconstateerd. Een jaarling duivin 15-293 ( uit zoon midfond duifkampioen x Stouwe Douna ) Uiteindelijk goed voor een 5e plaats in de vereniging en 8e in rayon 2 tegen 1260 duiven.
Vervolgens om 9.33 uur een paar ouden en de eerste jonge duif. Deze jonge duif 16-446 heb ik gekregen van Wessel Regtop. Deze jonge duivin wordt 10e in de vereniging en 20e in rayon 2 tegen 3543 duiven. Mijn 2e jonge duif ( Theo Pander ) komt om 9.36 uur en dan heb ik 8 oude duiven. Helaas gaat het dan traag bij de jonge duiven. Uiteindelijk mis ik er s’avonds nog 4 waarvan er 1 bij clubgenoot Majid in Assen zit. Op zondagmorgen is er nog 1 en maandag is er ook nog 1 weergekomen. Deze was goed leeg gevlogen. Ik mis er dus nog 1. Dat valt mee
De resultaten van Zutphen:
Oud 20 mee en in de vereniging 3 prijzen,( het is in 2 minuten gebeurd)  in het rayon 8 prijzen.
Jong 26 mee en in de vereniging 11 prijzen,( het staat een uur open ) en in het rayon maar 3 prijzen.

De overwinning in de club gaat met de jonge duiven naar Albert Regtop en de Comb. Ottens worden 1 t/m 4 bij de oude duiven. Van harte gefeliciteerd.
Op Chateauroux heb ik niet ingekorfd. Op deze vlucht wint de Comb. Smit-Mulder in de vereniging de eerste prijs, ook vroeg in de Afdeling 3e van het Noorden. Wessel Regtop vliegt ook geweldig op deze vlucht. Hij wordt 4e en 9e van rayon 1 t/m 4.  Van harte gefeliciteerd.

Toch ook altijd leuk om te horen dat mijn duiven het op andere hokken ook goed doen. Bij mijn ouders zat er 1 mooi op tijd ( 7e in vereniging ) en ook bij de Comb. Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel hebben de in Ekehaar geboren duiven een goede start. Zij waren 1 t/m 5 in de club en hier zaten een paar van mij bij ( samenkweek duiven )
Op naar de 2e jonge duivenvlucht en donderdag inkorven voor de laatste midfond vlucht vanuit Niergnies. Hopelijk nog 1x knallen…