eerste africhting

We hebben een extra lang weekend achter de rug. Op de vrijdag ben ik altijd al vrij, maar nu kwam de maandag erbij. Inmiddels zijn de oude duiven dit jaar voor het eerst de mand in geweest.  Het was zaterdag prachtig weer en tussen de bedrijven door de oude duiven nog even weggebracht. Een klein eindje naar het Oranjekanaal. De duiven waren dus voor het eerst weer even samen.( Weduwschap )  Inmiddels is een jaarling doffer uit zijn kooi gekegeld door de buurman, dus die hoeft voorlopig niet op de vlucht. Ik moet nog even zien hoeveel er meegaan. Zaterdag 36 duiven afgericht ( doffers en duivinnen ) Hopelijk wordt het komend weekend weer mooi weer, dan moeten ze ook weer de mand in. De officiële vlucht is een week later , het begint 9 april. Ik zag het vliegprogramma al op onze site van de vereniging staan, echter nog niet op de Afdelingssite.
Het afgelopen weekend ook de jonge duiven naar buiten gehad. Vrijdag en zaterdag is er een gedeelte uit geweest. Ik mis er 2.
A.s. woensdag naar het clubgebouw  om de hok- en entingslijst in te leveren. Dit zal ik vorige week woensdag doen, maar dat is er niet van gekomen. We verwachtten een veulen en uiteindelijk is hij 2e paasdag geboren. 18 dagen te laat, maar gelukkig is hij er nu. Lanzarote WS is geboren  Op 2 juli is er een veulenkeuring in Rolde. Hopelijk komt het goed uit met de duivenvlucht….
Ook was er duivensport op TV Drenthe, met als onderwerp de roofvogelproblematiek. Hopelijk gaat er iets mee gebeuren, want het wordt echt een groot probleem. Volgens de roofvogelspecialist is er niets aan de hand en moeten we de havik op handen dragen. Hij pakt alleen de zwakkelingen eruit. Wat een onzin verhaal.