Een zwaar bewolkte zaterdag met regen

Op het moment van schrijven is het zaterdag 25 juni 2016 om 17 uur. De lucht zit potdicht en het regent. De duiven van de eendaagse fondvlucht zijn onderweg. Ik heb hiervoor niet ingekorfd. Gelukkig maar als ik het weer zo zie. Hopelijk komt het allemaal goed. Vandaag een vlucht vanuit Quievrain. Een afstand van 347 km. Gelost met een NW wind, maar in het noorden van Nederland is het NO. Er staat niet veel wind. 24 duiven ingekorfd. De verwachting was dat er tegen 13.15 uur wel een duif moest zijn. Het werd 13.17 uur toen de eerste duif geklokt werd ( 13-916 Van der Stouwe-Douna x Zwols ) ,
1 minuut later gevolgd door nr. 2 en 3.
Om 13.30 uur had ik 13 duiven, helaas geen aangewezen. Ondertussen begonnen ook wat te miezeren, wat later regen werd.
Zojuist stond ik op de meldingssite van de Afdeling op de plaatsen 12,15 en 16. Nog even afwachten, want er zijn ook niet melders. Vanavond weten we meer.

De jonge duiven luisterden mij niet goed genoeg en ze aten ook niet veel,  die heb ik woensdag 4 in 1 gegeven. Ik zie er niets aan, maar als ze uitgevlogen zijn, moeten ze wel direct naar binnen gaan. Dat was niet zo en ik neem geen risico. Ik wil niet wachten totdat ze wel kotsen en mager worden. De voorspellingen waren ook niet goed om ze weg te brengen dus nu maar even kuren.

Morgen meer nieuws over de vlucht van vandaag, dan weten we de uitslag.